MERDAD: stevig omgebouwde Cayenne

De firma MERDAD wil zich meten met de oude Engelse ‘coachbuilders’. Daarom is een Collection Coupé gebouwd, gebaseerd op de Porsche Cayenne Turbo. Het uiterlijk is verbreed, het innerlijk verfraaid en de motor onderhanden genomen. Wat voor de echte vastgoedpatser, pardon autoliefhebber, is een Porsche Cayenne Turbo natuurlijk niet snel genoeg.

Om maar met die motor te beginnen: de benzine-V8 uit de Porsche Cayenne Turbo is van twee gekietelde turbo’s voorzien. Dat leidt tot een vermogen van 670 pk en een koppel van 890 Nm, een acceleratie van 0-100 in 4,4 seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/h.

Exterieur
Het zal u wellicht niet onmiddellijk zijn opgevallen, maar de MERDAD Collection Coupé is een coupé. Met twee deuren dus. De autosmeden hebben bij de Cayenne de twee achterdeuren verwijderd. Maar het is wel een vierpersoons auto gebleven. De voordeuren zijn 20 cm breder gemaakt. Kenners zullen begrijpen dat hiervoor ook de B-stijlen verplaatst moesten worden. En nieuwe ramen moesten worden ontwikkeld. Geen eenvoudig klusje.

De carbon motorkap is voorzien van power domes die ook nog schijnen te helpen bij het afvoeren van warmte.
Alsof een tweedeurs Cayenne nog niet opvallend genoeg is, is een wide-body version leverbaar. Deze maakt de Cayenne 90 millimeter breder en omvat ook een nieuwe, functionele onderspoiler. Er is nu ruimte voor 10Jx22 MERDAD Collection wielen met 295/30 ZR 22 banden. Een veringsmodule verlaagt het monster met 40 millimeter en houdt daarbij rekening met de laagprofiel banden.

Interieur
In plaats van een achterbank heeft de auto twee individuele sportstoelen. Om ondanks de twee deuren toch bij die stoelen te kunnen zijn de voorstoelen om speciale rails bevestigd. Met een druk op de knop bewegen de voorstoelen ver naar voren en klappen de van een carbon achterplaat voorziene rugleuningen op. En op dezelfde manier gaan ze weer terug.

De auto op de foto’s is voorzien van een zwart met rood interieur in leder en alcantara. Er zijn rode contraststiksels gebruikt, de stuurwielrand is anders en het geheel is ook nog voorzien van MERDAD logo’s.

Al interesse? De MERDAD Collection Coupé wordt op aanvraag gebouwd vanaf 395.000 Engelse ponden.