Mercedes GLS wordt concurrent X6

Volgens berichten op internet is Mercedes Benz bezig met de ontwikkeling van een nieuwe SUV. Het voertuig gaat GLS heten en zal een kruising worden tussen een (vierdeurs) coupé en een terreinwagen. Dat betekent dat de GLS een directe concurrent wordt van de BMW X6, een auto waarvan de meeste mensen nu al niet weten wat de doelgroep is. Maar die doelgroep zal zich wel in Amerika, Rusland en Azië bevinden. Overigens schijnen er van de X6 zo’n 120.000 eenheden verkocht te zijn. Geen slecht resultaat voor zo’n nicheproduct.

Het is dus niet verwonderlijk dat  Mercedes denkt dat er een markt is voor nog een sportief off-road model. Dit zal worden gebaseerd op het onderstel van de nieuwe M-klasse, een auto die het daglicht nog moet zien. In het interieur gaan we vier individuele zitplaatsen zien.

Om de BMW X6M tegengas te geven zal er vast wel een AMG versie van de GLS verschijnen. Die krijgt waarschijnlijk een 5.5 liter V8 motor met twee turbo’s. De andere motoren zouden de 3,5 liter V6 met 306 pk en de 4,8 liter V8 met 435 pk kunnen zijn. Over een dieselmotor is nog niets bekend. Amerikanen zien daar ook niets in, maar een benzine-hybride is voor de USA markt niet uitgesloten.

De GLS zal pas in 2014 verschijnen. De prijs? Hoog.

Een gedachte over “Mercedes GLS wordt concurrent X6”

Reacties zijn gesloten.