Mercedes G55 AMG Arabia 100

Het Sultanaat Oman is een rijk land op het Arabische schiereiland. Er rijden veel bijzondere auto’s rond, en tegenwoordig ook deze: een speciale uitvoering van de Mercedes-Benz G55 AMG. De Arabia 100 uitvoering schijnt speciaal gemaakt te zijn voor de handelsonderneming Zawawi, die deze modellen exclusief in Oman verkoopt.

Er worden en slechts 100 gemaakt en elke auto heeft een plaatje in het interieur met het nummer. Een prijs hebben we niet kunnen vinden, maar zoals het gezegde gaat: als u naar de prijs moet vragen kunt u ‘m toch niet betalen.

De G-klasse is uitsluitend leverbaar in matzwart en kasjmierwit en beschikt over opvallende 19 inch AMG velgen en een verchroomde bull bar. Ook zijn er carbon fiber onderdelen, hoewel duidelijk is dat het gewicht van de auto daar niet lager van zal worden. Uiteraard is het interieur onderhanden genomen. Er is een entertainment systeem voor de achterpassagiers en de hele auto is in leer uitgevoerd.

Motorisch is er weinig veranderd. De oude V8 benzinemotor met compressor leverde al ruim 50o pk en zo’n 700 Nm koppel, dus dat was wel voldoende.

 

3 gedachten over “Mercedes G55 AMG Arabia 100”

Reacties zijn gesloten.