Mercedes-Benz G voor 2013

Hoe de Mercedes-Benz G-klasse er voor 2013 uit gaat zien en welke motoren erin komen blijft de gemoederen bezig houden. Nu zijn beelden verschenen waarin het nieuwe model vermoedelijk te zien is. In een foto van de nieuwe Mercedes-Benz GLK bleek ineens de nieuwe G-klasse te zien.

Achter de GLK staat een trotse G te pronken met LED lampen.Dat is nieuw. Zo’n beetje iedere Koreaan heeft tegenwoordig van die felle lichtstrips, maar op een G is het toch even wennen. Zo modern hé. Andere nieuwigheden zijn kleinere spiegels en lampjes in de bumpers. Geen goed idee voor een terreinwagen, inderdaad, maar hoeveel van deze auto’s worden nu werkelijk in het terrein gereden? De meeste nieuwe G’s gaan naar Amerika en komen in handen van rappers of trendy huisvrouwen.

Onder de motorkap moet een nieuwe 4,8 liter V8 met turbo’s verschijnen. Deze lost de grotere V8 af. Een milde vorm van downsizing dus.Natuurlijk komt er ook een AMG uitvoering. Daarin verwachten we de standaard 5,5 liter V8 biturbo van de laatste generatie AMG’s.

Of er nu echt een G65 AMG verschijnt, dus met een V12 motor, is niet duidelijk. Zo’n blok is wel voorhanden en levert 621 pk en genoeg koppel om de aarde te laten draaien, om Jeremy Clarkson maar eens te quoten. Denk niet dat AMG daarvoor niet gek genoeg is. Onlangs zetten ze die V12 met twee turbo’s in de nieuwe SL roadster, die dat vermogen toch echt niet nodig heeft.