Mercedes-Benz G-klasse gaat door tot 2020

Volgens diverse goed ingelichte bronnen blijft Mercedes-Benz de G-klasse in het assortiment houden tot 2020. Dat blijkt uit het feit dat het productiecontract met Magna tot die datum is verlengd. De Oostenrijkse firma Magna Steyr heeft naar verluid flink moeten vechten voor de gunning. De G-klasse is namelijk een erg dure auto om te maken. En veel worden er ook niet van verkocht. Het contract rept over 8.500 stuks per jaar, exclusief grote militaire orders. Vandaar dat Magna mogelijk uitwijkt naar een andere fabriek, bijvoorbeeld in Polen of een ander Oost-Europees land.

Ondertussen draait de geruchtenmolen over een nieuw AMG model op volle toeren. Eerder al berichtte SUVlifestyle.nl dat de G55 AMG is stopgezet voor 2011, en dat gewerkt wordt aan een G63 AMG. Allerlei lieden beweren nog steeds dat er een G65 AMG zal komen. Dat moet dan een V12 motor worden. Daar geloven wij niet zo in. of het moet een speciale serie worden voor oliesjeiks.

Het is een stuk waarschijnlijker dat de nieuwe 5,5 liter V8 biturbomotor uit onder meer de CLS en de E-klasse wordt ingezet. Deze motor heeft ruim voldoende koppel en het vermogen kan indien gewenst gemakkelijk worden opgeschroefd. Bovendien is deze motor een stuk schoner. Zuinig met brandstof omspringen is niet echt een speerpunt van de mannen van tuningtak AMG, maar het moet toch.

2 gedachten over “Mercedes-Benz G-klasse gaat door tot 2020”

Reacties zijn gesloten.