Maxxis Dakar Team by SuperB 2013

Vandaag, vrijdag 9 november, presenteerde Tim Coronel het Maxxis Dakar Team by SuperB dat aan de Dakar 2013 gaat deelnemen. Precies op tijd, want na de preproloog in Valkenswaard gaan de voertuigen de boot op richting Zuid-Amerika. Voor het schitterende Coronel Adventure pand in Huizen, het grootste indoor klimpark van de Benelux, stonden de volgwagens al opgesteld. Wij zagen de 6×6 assistentietruck van GINAF, de Unimog en een Jeep Wranger en Dodge pickup.

Naast de onthulling van de voertuigen werden de teamleden voorgesteld en de doelstelling van het team bekend gemaakt. Het Maxxis Dakar Team by SuperB zal met twee Buggy’s en twee quads een poging gaan doen om de zwaarste rally ter wereld te bedwingen. Jurgen van den Goorbergh en Tim Coronel zullen de beide Buggy’s gaan besturen. De voertuigen zijn in samenwerking met Kees Koolen ontwikkeld. Als we het goed gezien hebben zijn de Buggy’s duidelijk breder en staan ze op grotere banden, van hoofdsponsor Maxxis. Een ander opvallend item is de voorruit, die ook naar de zijkanten is doorgetrokken. Blijkbaar hadden de heren genoeg van het stofhappen.

Tim Coronel presenteerde het team op professionele wijze. Samen met de overige teamleden werden op spectaculaire wijze de nieuwe voertuigen aan het publiek getoond. Na afloop van het officiële gedeelte was het tijd voor een hapje en een drankje en werden de nodige vragen beantwoord. De rijders Jurgen van den Goorbergh en Kees Koolen reden al eerder samen met een Buggy en dit jaar besloot Koolen om het met een quad te gaan proberen. Een nieuwe uitdaging voor Koolen, die van plan is met elk mogelijk voertuig aan de Dakar deel te nemen. Op de motor en met een Buggy is hij al geweest. Hij kiest nu voor de quad omdat, zoals hij zelf zegt, dat heel zwaar is en hij ook niet meer de jongste is. Ook Van den Goorbergh heeft intussen zijn sporen in de Dakar verdient en reed de zwaarste rally ter wereld al op de motor en een aantal keren solo met een Buggy.

Mede doordat Koolen het dit jaar op een quad gaat proberen kwam er een Buggy vrij binnen het team en Tim Coronel nam deze nieuwe uitdaging aan. Coronel finishte Dakar 5 keer en heeft de nodige ervaring met het solo rijden in een Buggy. Koolen, Van den Goorbergh en Coronel reden in 2009 al samen bij het toenmalige Dakarsport team.

De tweede quadrijder van het team is Sebastian Husseini. Husseini heeft een Nederlandse moeder (spreekt ook Nederlands) en een Libanese vader en woont al zijn hele leven in Dubai. Husseini is op het ogenblik de enige fabriekscoureur van Bombardier in het Midden Oosten en Afrika en zeer ervaren.