Maserati Kubang komt echt

De Porsche Cayenne was voor veel mensen al een behoorlijke schok. Een sportwagenmerk dat zo nodig een SUV moet maken. Inmiddels zijn we aan die prima Cayenne wel gewend, maar of dit gaat wennen? Maserati wil nu echt werk maken van de Kubang. De naam komt van een concept car op de Detroit Auto Show van 2003. Nu worden beelden van de Maserati Kubang getoond op de IAA 2011 in Frankfurt.

Zoals we al vreesden is de Italiaanse SUV niet heel erg Italiaans. Hij zal met zekerheid onderdelen gebruiken van de Jeep Grand Cherokee. Uiteraard haast Maserati zich met de uitleg dat alle belangrijke onderdelen “unmistakably Maserati” zullen zijn. Dat mag ook wel, want de Kubang zal ongeveer drie keer zoveel gaan kosten als een Jeep.

Er zal geen gebruik gemaakt worden van de Hemi of SRT8 V8 motoren van Chrysler, maar van een Italiaans blok. Overigens is dat geen bestaand Ferrari blok, zo laat Paolo Martinelli weten, hoofd van Maserati’s motorafdeling. Meer vraagtekens. Zou Maserati dan een motor specifiek voor de Kubang ontwikkelen? Het moet wel een V8 zijn, want dat willen de klanten in de V.S. en Azië.

In elk geval kunnen we nu fraaie ontwerpstudies van Maserati zelf laten zien. Daar moet u het voorlopig weer even mee doen.

2 gedachten over “Maserati Kubang komt echt”

Reacties zijn gesloten.