Maserati Jeep, hoe zit het nu?

Al maanden gaan er geruchten dat Maserati met een SUV komt. Blijkbaar zijn er nog genoeg gebieden in de wereld die zitten te wachten op een hele luxe, hele dure en hele snelle SUV. Maar Maserati heeft geen ervaring met het bouwen van terreinwagens. Jeep wel. En Maserati is vrienden met Fiat, dat eigenaar is van Chrysler, waar het submerk Jeep onder valt. Het is vrijwel zeker dat Jeep betrokken zal zijn bij de ontwikkeling van de Maserati SUV. Maar de vraag is: in welke mate?

Alle tekeningen van de Maserati SUV laten een elegante, snelle auto zien die in het geheel niet geschikt is voor het terrein. Desondanks moet hij natuurlijk wel een verhoogde carrosserie en vierwielaandrijving hebben. De Jeep Grand Cherokee wordt regelmatig geprezen om zijn kwaliteiten. Het onderstel is gebaseerd op dat van de nieuwe Mercedes-Benz ML, dus dat zit wel goed. Ook zijn er krachtige motoren beschikbaar. Er is een gewone HEMI met een 5,7 liter V8 en een SRT8 uitvoering met een 6,4 liter V8 met 470 pk en 630 Nm trekkracht. Die laatste motor heeft veel koppel, en dat is essentieel als je een zwaar voertuig snel van zijn plek wilt krijgen.

Fiat baas Sergio Marchionne heeft eerder gezegd dat de Maserati een Ferrari V8 of Ferrari V12 zou krijgen. Die mogelijkheid bestaat nog steeds, maar dan zou het wel een extreem dure SUV worden. Bovendien beschikken Ferrari motoren niet over veel trekkracht bij lage toerentallen.

De geldende gedachte is dus dat de Maserati een Jeep Grand Cherokee wordt met een ander kleedje en een veel luxer interieur. Het voertuig wordt binnen anderhalf jaar geproduceerd in Chrysler’s Jefferson North fabriek in Detroit. Gruwel. Wie gaat er $100.000 betalen voor een Amerikaanse Maserati?

4 gedachten over “Maserati Jeep, hoe zit het nu?”

Reacties zijn gesloten.