Land Rover Discovery 4 HSE Luxury Special Edition

Een hele mond vol, Land Rover Discovery 4 HSE Luxury Special Edition. Maar het is dan ook een hele auto vol. Luxe. Deze Special Edition is zojuist getoond op de autoshow van New York en lijkt ook naar Europa te komen.

De Special Edition heeft een iets gewijzigd uiterlijk, dat met name opvalt door de helder zilveren details. Het model wordt door Land Rover’s global brand director John Edwards omschreven als “probably the most luxurious specification yet offered on the Discovery 4”.

De auto is uitsluitend beschikbaar in Santorini Black, waardoor de zilveren accenten op de roof rails, spiegelkappen, het opschrift op de motorkap en langs de achterzijde beter zullen opvallen. Achteraan is bovendien een roestvrij stalen trede op de bumper te zien. Net als een HSE Luxury badge, want men moet wel weten dat u iets speciaals bezit.

De Discovery 4 HSE Luxury Special Edition is verder te herkennen aan 20 inch velgen met tien spaken.

Het interieur is naar keuze in Ebony of Ivory leder. Speciaal Windsor leer is gebruikt voor bepaalde onderdelen, zoals in de deuren. Het gebruikte hout is Zebrano, en dat komen we in geen enkele andere ‘disco’ tegen.

Ook speciaal is de 825 watt Harman Kardon Logic7 installatie. Achterin zitten 8 inch beeldschermen met draadloze hoofdtelefoons, en die zijn waarschijnlijk niet bedoeld voor uw paard. Hoewel?

In Europa zal de Discovery 4 Limited Edition natuurlijk worden aangedreven door een SDV diesel met 256 pk en zes cylinders, gekoppeld aan een achttraps ZF transmissie.

Een Amerikaanse prijs is niet bekend, maar de Engelse fabriek zegt de auto te gaan leveren vanaf juli voor een prijs van 56.995 pond.