Land Rover Defender X-Tech

De Defender moet nog een tijdje mee voordat er een opvolger komt. Als we de DC-100 concept al als een opvolger zien. Waarschijnlijk heeft Land Rover daarom besloten nog wat speciale versies op de markt te brengen. De Defender X-Tech Limited Edition kennen we nog van vorig jaar, maar hij is ook in 2012 weer verkrijgbaar.

De X-Tech ziet er bijzonder stoer uit, maar is eigenlijk niet in eerste instantie gebouwd voor boeren of buitenlui. Eerder voor stadse fashionista’s die de uitstraling interessant vinden. Nu ja, als ze ‘m maar kopen. Wij doen dat niet, aangezien de vanafprijs van 27.995 Engelse ponden in ons land eerder 95.000 euro zal worden. Inderdaad, belachelijk.

Motorisch is er natuurlijk niets veranderd. We vinden dan ook nog steeds de 2,4 liter turbodiesel met 124 pk en een handgeschakelde bak onder de motorkap. Wel nieuw zijn de speciale kleuren. Dit zijn Orkney Grey of de nieuwe Nara Bronze. De koplampen zien er dankzij een plaatje anders uit dan standaard, en door wat bedrukkingen en logo’s is te zien dat we met een gelimiteerde versie te maken hebben. Oh ja, de glanzend zwarte velgen (nog steeds 16 inch) hebben speciale terreinbanden. Uh, was de doelgroep niet de stadse yup?

Van binnen hebben de ontwerpers wat meer hun best gedaan. Er zijn gedeeltelijk lederen stoelen. In het geval van de lange uitvoering zijn dat er maar liefst zeven. Naast andere matten en logootjes in de stoelen valt vooral de getinte middenconsole op.

Deze heeft namelijk dezelfde kleur als de buitenkant van de wagen. Bovendien is diezelfde middenconsole aardig gevuld. De Defender heeft airconditioning, radio, centrale deurvergrendeling, verwarmbare stoelen en een verwarmbare voorruit. Uiteraard wordt ook de X-Tech geleverd in een 90 Hard Top en een 110 Utility Wagon uitvoering.