Land Rover 65, Defender LXV onthuld

Land Rover Defender LXVLand Rover bestaat 65 jaar en dat is, naast de inhuldiging van onze nieuwe koning, reden voor een feestje. Daarom wordt de Defender LXV uitgebracht. Voor wie op school heeft opgelet is duidelijk dat LXV de Romeinse aanduiding is voor 65. Het speciale model is gebaseerd op een Defender 90 Hard Top met dieselmotor.

De LXV is te herkennen aan een in Corris Grey gespoten dak, grille en koplampomlijstingen. De wielen zijn 16 inch Sawtooth velgen. Er zijn LXV en Union Jack stickers aangebracht. Alle auto’s worden geleverd in Fuji White of Santorini black. Aangezien ze in Engeland niet zo van witte auto’s schijnen te houden worden alle Engelse modellen in zwart verkocht.

Land Rover Defender LXVBinnenin zijn een leren stuurwiel en leren zetels te vinden met oranje contrasterend stiksel en geborduurde LXV logo’s. Het persbericht meldt verder alleen dat er voor het Verenigd Koninkrijk slechts 65 exemplaren beschikbaar zijn. Of dat er wereldwijd meer zijn is ons niet bekend. De prijs is £ 28.765.

Land Rover 65 jaar
Land Rover HUE 166Het roemruchte Engelse automerk viert de 65e verjaardag van de Defender op het landgoed Packington. Dit is van historische betekenis, want het was de locatie waar de eerste Land Rover prototypes in 1947 en ’48 werden getest. Er worden meer dan 130 oude Land Rover voertuigen tentoon gesteld. Sommige daarvan bezitten technologische primeurs, zoals de eerste Land Rover met antiblokkeersysteem, luchtvering of Hill Descent Control. De grootste bijzonderheid is de eerste Land Rover ooit gemaakt. de HUE 166. Uiteraard worden ook de nieuwste Range Rover Sport, de elektrisch aangedreven Defender en de Evoque met negentraps automaat getoond.