Lacie XtremKey

LaCie introduceert de LaCie XtremKey. Data was nog nooit zo veilig: met een opslagcapaciteit tot 64 GB en een ondoordringbare behuizing is de XtremKey een echt robuuste USB-sleutel die bestand is tegen alle omstandigheden. 

LaCie lanceerde al eerder verschillende platte, sleutelvormige USB-flash-sticks. Nu omhult het bedrijf het flashgeheugen van de XtremKey met een metalen pijpbehuizing van 2 mm dikte. Dit omhulsel wordt afgedicht met slijtvast schroefdraad en een rubberen ring. Hierdoor is de USB-stick waterdicht tot honderd meter diepte. De LaCie XtremKey is ook bestand tegen vallen van hoogtes tot vijf meter, extreme hitte en bittere kou (-50° C / +200° C). Kortom: de XtremKey functioneert in elke omgeving en onder elke omstandigheid.

De XtremKey is gemaakt van zamak, een metaallegering van zink, aluminium, magnesium en koper. Deze legering is zo sterk, dat het zelfs het gewicht van een vrachtwagen van tien ton aankan. Deze flashgeheugenstick is met een lengte van nog geen 7,5 cm erg compact, maar zorgt tegelijkertijd voor kracht, veiligheid en opslagcapaciteit die iedereen gewoon overal mee naar toe kan nemen aan een sleutelhanger.

“De XtremKey biedt een extreme duurzaamheid en capaciteit gecombineerd met een handige, goed beschermde en leuke vormgeving”, zegt Alexis Kobassian, Product Manager bij LaCie. “Ondanks de robuuste bescherming is dit nog steeds een LaCie-product dat staat voor gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Ideaal voor klanten die ook onderweg hun gegevens goed willen beveiligen.”

De XtremKey is uitgerust met de Hi-Speed USB 2.0-interface, biedt directe compatibiliteit, uitstekende overdrachtsnelheid en is geschikt voor alle pc- en Mac®-gebruikers. Met schrijfsnelheden tot 30 MB/s en leessnelheden tot 40 MB/s hoeven prestaties niet ten koste van bescherming te gaan.

De XtremKey is voor LaCie exclusief ontworpen door Constance Guisset en biedt allesomvattende gegevensbescherming. Daarnaast is deze USB-sleutel ook nog eens compact en krachtig – ideaal voor elk avontuur. Wanneer de XtremKey op een vlak oppervlakte ligt, blijkt het opslagapparaat ook nog een speelse persoonlijkheid te hebben met een perfect uitgebalanceerd schommeleffect.

Beschikbaarheid
De LaCie XtremKey met een opslagcapaciteit van 8 GB tot 64 GB is vanaf augustus verkrijgbaar vanaf 49,90 euro (incl. btw) in de LaCie Online Store, LaCie Corner en LaCie Reseller+. Voor meer productinformatie: www.lacie.com.