LA Auto Show: Mercedes ML 63 AMG

Op de Los Angeles Auto Show in Californië heeft AMG haar nieuwste creatie laten zien. Het gaat om de ML 63 AMG. Zoals we konden verwachten is de nieuwe Mercedes-Benz SUV onderhanden genomen door huistuner AMG, met een 5.2 liter V8 biturbomotor en 525 pk als gevolg. Mogelijk nog indrukwekkender is het koppel van 700 Nm.

Zoals dat tegenwoordig gebruikelijk lijkt te zijn is ook dat niet genoeg. Want wie wat extra flappen neertelt, kan beschikken over een AMG Performance Package. Hierdoor krijgt de 4×4 bolide een vermogen van 557 pk. Het koppel stijgt met 60 Nm tot 760 Nm. Niet heel moeilijk te realiseren bij het nieuwe blok. In tegenstelling tot de ‘echte’ 63 AMG, de 6,2 liter atmosferische motor, is het namelijk voldoende de turbodruk van de 5,5 liter V8 op te schroeven (van 1,0 naar 1,3 bar). Gelukkig kan de AMG Speedshift Plus 7G-Tronic versnellingsbak dat geweld aan.

Even wachten voordat u moord en brand roept over milieuonvriendelijke asobakken. Deze AMG is namelijk 28 procent zuiniger dan zijn voorganger, 40 kilo lichter en voorzien van start/stop systeem. OK, erg groen is-ie met een topsnelheid van 250 km/u ook weer niet. Hij zou nog harder kunnen, maar de Duitsers hebben ‘m veilig afgeregeld.

Natuurlijk is de AMG ook optisch getuned. Dat blijkt uit de achterkant waaruit vier trotse uitlaten tevoorschijn komen, uit de spoilers aan voor- en zijkant en natuurlijk het schildje achter de voorwielen.

Om ongewenste bewegingen van de carrosserie tegen te gaan is er een Active Curve System bedacht. het is een handmatig te beïnvloeden luchtveringssysteem, dat de auto ook dichter bij het asfalt brengt bij hogere snelheden. Natuurlijk is ook deze ML vierwielaangedreven.

Over de Amerikaanse prijs is ons nog niets bekend, in Duitsland zou hij ruim 100.000 euro gaan kosten. In Nederland zal dat wel 50.000 meer worden.

3 gedachten over “LA Auto Show: Mercedes ML 63 AMG”

Reacties zijn gesloten.