Jeep Wrangler Mountain Edition, waar hebben we dat meer gezien

Jeep introduceert op de autoshow van Geneve de Wrangler Mountain Edition. Het goede nieuws: Jeep is erg bezig met het merk, en het publiek vindt de Wrangler leuk. Het slechte nieuws: we worden een beetje moe van speciale versies die alleen een paar stickers hebben.

Voor het modeljaar 2010 en 2011 had Jeep in Amerika al een groene Mountain Edition, naast een blauwe Islander Edition. In onze rijtest van de Wrangler JK staat een plaatje van die laatste. Die versies hadden niet veel meer te bieden dan wat stickers op de carrosserie, andere stoelen, en stoerdere banden en velgen.

Eigenlijk is dat voor de 2012 Mountain Edition niet veel anders. Alleen is de kleur groen nog erger. De fabrikant spreekt over de kleur Geecko, maar wij denken meer aan een gekko die erg ziek is geweest. Of die kleur groen die je op Kawasaki’s veel ziet. Er zijn ook andere kleuren: zwart, wit, Dozer (oranjegeel) en Black Forest Green. Qua motorisering is er niets veranderd, want de Jeep Wrangler heeft net dit jaar een nieuwe 3,6 liter V6 Pentastar benzinemotor gekregen. Deze levert 284 pk en is daarmee een stuk vlotter en iets zuiniger dan de uitgaande 3,8 liter V6. In Europa zal er meer belangstelling bestaan voor de 2,8 CRD dieselmotor met 200 pk en 460 Nm koppel. Beide kunnen worden voorzien van een vijftraps automatische transmissie. Ook de carrosserie is identiek aan die van alle andere Wranglers, en leverbaar in een korte tweedeurs en een lange vierdeurs versie.

Bijzonder aan de Mountain Edition is vooral de Mineral Grey grill, zwarte stickers op de motorkap, en glanzend gespoten Mineral Gray 17-inch velgen van het bekende type Moab. Aan de binnenkant zijn de stoffen stoelen verfraaid met grijs stikwerk en natuurlijk een ‘Mountain’ logo.

De Mountain Edition verschijnt in het tweede kwartaal van 2012 bij de dealer. U kunt natuurlijk ook morgen een gewone Sport kopen, de grill zwart spuiten en zelf leuke velgen monteren. Dat rijdt even goed en is vast goedkoper dan deze Mountain Edition.

2 gedachten over “Jeep Wrangler Mountain Edition, waar hebben we dat meer gezien”

Reacties zijn gesloten.