Jeep Wrangler Moab Edition

Tegelijk met de Grand Cherokee Trailhawk nam Jeep ook de Wrangler onder handen. Het nieuwe model heet Moab, naar het stadje tussen de rode rotsen in Utah waar het zo fijn terreinrijden is.

De Jeep Wrangler Moab edition is gebaseerd op het uitrustingsniveau van de Sahara en is daarbij voorzien van ‘hardware’ die de echte off-road enthusiast zal aanspreken.

Tot de upgrades behoren 17 inch Rubicon lichtmetalen velgen die matzwart gespoten zijn. Hierop zijn nieuwe 245/75R17 Goodyear Silent Armor terreinbanden gemonteerd. Een voordeel van deze banden is dat de wangen erg stijf zijn, waardoor lekrijden wordt voorkomen. De Wrangler Moab is ook voorzien van een Trak-Lok anti-spin achterdifferentieel. De versie met handmatige versnellingsbak en een  3,73 overbrenging op de assen heeft een terreinreductie van 45:1. Dat is zelfs voor de zware trails in Moab voldoende.

Ook de buitenkant van de auto is uniek. Jeep heeft een Mopar power dome motorkap bevestigd, premium rock rails, een zwart benzineluikje en zwarte achterlichtbeschermers. Het zal u ook opvallen dat de spatborden zwart zijn (da’s raar voor een Sahara) en dat  Moab logo’s zijn aangebracht. Een in kleur gespoten hardtop is optioneel.
Bijzonderder en een stuk kostbaarder dan deze greep in de Mopar catalogus zijn de bumpers van AEV. Op de voorbumper past mooi een lier.

In het interieur vinden we zwarte of zadelleren stoelen met zwart stiksel. Ook hier wat Mopar accessoires, zoals moddermatten en Iron Gray trim rondom de luchtgaten en handgrepen.

De  Jeep Wrangler Moab is in Amerika te koop als tweedeurs Wrangler of vierdeurs Wrangler Unlimited model. De nieuwe kleuren zijn Crush, Dozer, Rock Lobster, Gecko, Black en Bright White.