Jeep Wrangler krijgt V8 conversiekit

Voor wie de kop boven dit bericht hoopvol bekijkt: ja, er komt een officiële V8 conversie voor de Wrangler, en nee, niet voor Nederland natuurlijk. Chrysler Jeep heeft op de SEMA show in Las Vegas aangekondigd dat er een fabriekskit komt waarmee klanten de wat ondergenotoriseerde Jeep Wrangler kunnen voorzien van een V8 motorblok.

Het gaat om Mopar 5.7 liter en 6.4 liter HEMI V8 Conversion Kits. Zoals bekend is Mopar de onderdelen- en tuningpoot van Chrysler. De nieuw opgerichte off-road divisie hiervan gaat een 6.4 liter HEMI V8 motorblok met de nodige accessoires leveren dat in de Jeep Wrangler JK van 2007 tot en met 2011 past. Dat zijn de modellen met de 3.8 liter V6. Er zijn voor de echte petrolhead slechts twee nadelen: 1) de kosten zijn $18.599 en 2) je krijgt waarschijnlijk onmiddellijk en ongeluk, gezien de wegligging van de Wrangler.

Eerst over de kosten. Een leuke tweedeurs Wrangler kost iets over de $ 25.000. De nieuwe motor kost, inbouw meegerekend, dus hetzelfde als de hele auto. Da’s even slikken. En dan over het ongeluk, voordat ik boze Jeepers op mijn dak krijg: ondergetekende heeft zelf een Wrangler JK en kent de wens naar meer vermogen. Maar 470 pk is weer wat veel van het goede. Andere remmen zijn niet inbegrepen en verlagen doe je een Jeep natuurlijk niet. Dus ik maak me een beetje zorgen over het weggedrag van voornamelijk de korte tweedeurs. In een vierdeurs gaat het al beter, ik heb in Amerika al diverse V8 Wranglers van onder meer AEV zien rijden.

Overigens is de 6.4 liter kit momenteel alleen geschikt in combinatie met de vijftraps automaat. Een versie voor de handgeschakelde versnellingsbak volgt. De 5.7 liter kit is ook een HEMI V8, maar dan met ‘slechts’ 375 pk. De adviesprijs hiervan is $15.599.