Jeep Wrangler JK krijgt Pentastar V6

Chrysler/Dodge/Jeep is bezig een flink aantal verschillende V6 benzinemotoren te vervangen door een enkele, nieuwe motor. Deze is Pentastar gedoopt en inmiddels te vinden in de Jeep Grand Cherokee, Dodge Charger/Challenger, Chrysler 200/Lancia Flavia en Chrysler 300/Lancia Thema. Maar SUVlifestyle.nl heeft ontdekt dat ook de Jeep Wrangler deze motor krijgt.

Via een zeer actief Jeep Wrangler forum zijn wij er achter gekomen dat een officiële brochure van Jeep al op internet te vinden is. Tot nu toe was het gissen naar de motor voor het 2012 model van de Jeep Wrangler. Nu is vast komen te staan dat het inderdaad een Pentastar V6 wordt met 285 pk. Het huidige model met de 3,8 liter V6 moet het doen met 202 pk. Ook het koppel is toegenomen, hoewel dit niet bij een erg laag toerental ligt. Nog meer nieuws: behalve een handbak met zes versnellingen is ook een automaat leverbaar met 5 verzetten. Ja, dat is nieuws. De Wrangler had nog een viertraps automaat. In Amerika wordt de Jeep voorzien van vijf jaar of 100.000 mijl garantie op de motor en aandrijving.

Verder lijkt er bijzonder weinig veranderd. En dat zal de Jeep enthousiast ook niet erg vinden. Er is nog steeds een Sport, Sahara en Rubicon uitvoering en een tweedeurs en vierdeurs model (Unlimited). Sinds vorig jaar is het al mogelijk de hardtop in de kleur van de carrosserie te laten uitvoeren. Voor 2012 komen er ook nieuwe kleuren. Deze zijn Black Forest Green Pearl, Deep Cherry Red, Gecko (felgroen) en Winter Chill Pearl. In plaats van de Mango Tango oranje kleur komen er twee soorten oranje: Crush en Dozer. Veel van de overige kleuren blijven beschikbaar, zoals wit, zwart, zilver, blauw, rood en Sahara Tan.

Klik hier voor onze test van de 2008-2011 Jeep Wrangler JK.

3 gedachten over “Jeep Wrangler JK krijgt Pentastar V6”

Reacties zijn gesloten.