Jeep Wrangler: de uitvoeringen van de laatste weken

Als er geen nieuws is, denkt Jeep, dan maken we maar weer een nieuwe uitvoering van de Wrangler. Een ander velgje, een paar stickers, en klaar is de auto. Hieronder de uitvoeringen die we recent voorbij zagen komen, maar die stuk voor stuk eigenlijk niet de moeite van het vermelden waard waren.

Polar Edition (USA)
Jeep Wrangler  Polar EditionHier kennen we de Polar uitvoering al, met zijn ijsblauwe kleur en stickerset die de coordinaten aangeeft waar de laagste temperatuur ooit is gemeten. Voor de liefhebbers, het was Vostok in Antarctica met -89.2° C.

Noord-Amerika krijgt deze winter de Jeep Wrangler met een andere grille met zwarte accenten, een in bodykleur uitgevoerde hardtop, 18-inch gepolijste velgen en Polar White interieurdelen. Die delen bestaan uit wit stiksel en glanzend witte kunststofdelen, zoals de ringen om de ventilatie. Opvallend zijn verder de Powerdome motorkap en de zwarte benzineklep van Mopar.

Het model is gebaseerd op de Sahara. Behalve in Hydro Blue is de Wrangler Polar Edition ook leverbaar in Billet Silver Metallic en Bright White.

Willys Wheeler Edition
Jeep Wrangler Willys WheelerOm de verwantschap met de Jeep uit de Tweede Wereldoorlog nog maar eens aan te wakkeren komt Jeep met een Wrangler die moet denken aan de Willys-Overland CJ-2A en CJ-3A.

Begin 2014 zullen de Jeep Wrangler Willys Wheeler Editions in Amerikaanse showrooms staan. De auto werd al getoond op de afgelopen Los Angeles International Auto Show.

Deze Wranger is gebaseerd op de bestaande Sport. Hieraan is echter de nodig nuttige hardware toegevoegd, zoals een Dana 44 achteras met Trac-Lok® limited-slip differentieel en 3.73 overbrenging, BF Goodrich KM Mud Terrain LT255/75R17 banden, rock rails en een nieuwe Jeep Trail Rated Kit voor de berging van het voertuig. Deze bevat een D-ring, een sleeplint en handschoenen in een tas.

Uiterlijk onderscheidt de auto zich door een glanzend zwarte grille met zwarte Jeep badge, zwarte bumper appliques, een ‘historische’ zwarte ‘4 Wheel Drive’ sticker op de achterdeur en ‘Willys’ stickers op de motorkap. De wielen zijn 17 inchers die eveneens in glanzend zwart zijn uitgevoerd. De Willys Wheeler Edition wordt geleverd met een Sunrider softtop en getinte achterramen. Een hardtop is tegen meerprijs verkrijgbaar.

Binnenin vinden we een Connectivity Group with SiriusXM satellietradio, onder de motorkap ligt de bekende 3,6 liter Pentastar V6 benzinemotor met 285 pk. De Willys Wheeler Edition is komt beschikbaar in elke kleur en zowel in twee- als in vierdeurs (Unlimited) uitvoering.

Dragon Edition
Jeep Wrangler Dragon EditionVorig jaar werd op de Beijing International Automotive Exposition in China een model van de Wrangler met een draak erop getoond. Dat bleek in de smaak te vallen. De draak is het symbool voor kracht en wordt in verband gebracht met koningschap en geluk. Dus komt er nu daadwerkelijk een Jeep Wrangler Dragon Edition, en wel in Noord-Amerika.

De  Dragon Edition is gebaseerd op de Sahara en is alleen beschikbaar in zwart en als vierdeurs Unlimited model. De auto is rijkelijk voorzien van Bronze Satin Gloss trim. Denk aan de binnenkant van de grille, rond de koplampen, de Jeep letters en in de velgen. De verder matzwarte velgen zijn unieke 18 inch vijfspaaks uitvoeringen.

Jeep Wrangler Dragon Edition interieurBehalve wat andere zwarte stickertjes valt natuurlijk de enorme draak op de motorkap op, waarvan de staart helemaal doorloopt langs de bestuurderskant.

Het voertuig is van binnen voorzien van zwart nappalederen stoelen met opgedrukte draken en zwarte matten met bronzen stiksel. Ook in het dashboard en het stuurwiel is iemand met bronsverf tekeer gegaan.

echte JeepSorry, ik word een beetje misselijk nu, dus even een foto van een echte Jeep die geen stickers nodig heeft.