Jeep Wrangler Arctic

Tijdens de autoshow van Frankfurt die momenteel gaande is introduceerde Jeep de Wrangler met de nieuwe 3.6-liter Pentastar V-6 benzinemotor. Deze motor zal naast de 2.8 liter dieselmotor de enige andere motor zijn die verkrijgbaar is in de Jeep Wrangler en Wrangler Unlimited vanaf 2012. De Jeep Wrangler is het boegbeeld van de Amerikaanse maatschappij.

De 3.6-liter V-6 motor verbetert met name de wegeigenschappen van de Jeep Wrangler. Het voertuig rijdt er zuiniger mee, heeft meer vermogen en meer trekkracht. De Pentastar motor levert in de Wrangler 284 pk en een koppel van 347 Nm. Er is een nieuwe vijftraps automatische transmissie. Voor wie zelf wil schakelen is nog steeds een zestraps handbak beschikbaar.

De 3.6-liter Pentastar motor komt vanaf november 2011 naar Europa en zal te vinden zijn in alle Jeep Wrangler modellen: de Sport, Sahara en Rubicon uitvoeringen van zowel de Jeep Wrangler (tweedeurs) als Wrangler Unlimited (vierdeurs).

Jeep Wrangler Arctic
Ook introduceerde de Amerikaanse autofabrikant een nieuwe uitvoering van de Wrangler in Frankfurt. Dit model gaat de Arctic heten.

De afschrikwekkende en veeleisende omgeving van de Noordpool biedt precies het type terrein waarvoor de legendarische Jeep Wrangler gebouwd is, aldus Chrysler Jeep. Het nieuwe model is gebaseerd op de Jeep Wrangler Sahara en heet een duidelijk winterthema. Een Arctic badge en sticker tonen niet alleen de naam en een locatie op de wereldbol, maar ook een afbeelding van een Yeti ofwel de verschrikkelijke sneeuwman.

Het model is uitgerust met unieke zwarte 17-inch wielen, originele Mopar® accessoires en een exclusief interieur dat is opgewaardeerd met afwijkende kleuren en details. De Jeep Wrangler Arctic wordt uiteraard aangedreven door de hierboven beschreven Pentastar V-6 benzinemotor, maar is ook verkrijgbaar met de 2.8 liter turbo dieselmotor, zowel met handbak als met een vijftraps automaat.

De nieuwe Arctic komt in het eerste kwartaal van 2012 naar Europa en is, net als alle modellen, beschikbaar als Jeep Wrangler (tweedeurs) en Wrangler Unlimited (vierdeurs).

3 gedachten over “Jeep Wrangler Arctic”

Reacties zijn gesloten.