Jeep Wrangler ’Pork Chop’ in Moab

Elk jaar wordt in Moab, Utah, de jaarlijkse Moab Easter Jeep Safari verreden. Het is bij uitstek een evenement voor Jeepers. Dat weet Chrysler Jeep ook. Daarom worden concept auto’s ontwikkeld en ter plaatse getoond.

Maak kennis met de ‘Pork Chop’. Het is een concept car die moet uitdrukken dat Jeeps leuk zijn, maar ook goed in het terrein. Deze keer is dat eens niet gedaan door heel veel dure en zware accessoires toe te voegen. Nee, de Pork Chop weegt een paar honderd kilo minder dan een gewone!

Men neme een standaard  Jeep Wrangler Sport. Daar hale men dan de deuren, hard- of softtop, bumpers, achterdeur, tapijt en wat andere zaken uit.

Maar er zijn niet zomaar zaken verwijderd. Tegelijkertijd werd de carrosserie bijgewerkt en een unieke rolkooi ontwikkeld. De spatborden zijn gewijzigd, de voorruit is vijf centimeter ingekort, en er zijn aluminium bumpers (van Hanson) gemonteerd. Een kleinere benzinetank en aluminium bodemplaat helpen het gewicht verder verlagen. Dat geldt weer niet voor de 35 inch Mickey Thompson Baja Claw banden, die zijn gemonteerd aan 5 centimeter verlengde Bilstein dempers en TeraFlex air bumps. Verder vinden we onder de Jeep Dynatrac ProRock 44 assen met 4.88 overbrenging, ARB air lockers en prototype aluminium covers voor de differentiëlen.

Het interieur is lekker rood en bevat lichtgewicht Sparco ‘Chrono Road’ kuipstoelen. Ren niet naar uw dealer, deze is niet te koop.

Een gedachte over “Jeep Wrangler ’Pork Chop’ in Moab”

Reacties zijn gesloten.