Jeep verkopen stegen in 2011

Het merk Jeep bereikte in 2011  in Europa maar liefst 61,8% hogere verkopen ten opzichte van het jaar ervoor. Het Amerikaanse merk ziet Europa als de 27 lidstaten van de Europese Unie en vier landen met vrije handelsverdragen met de EU. Gemiddeld daalden de autoverkopen in dezelfde periode met 1,4%.

In het afgelopen jaar stegen de verkopen van Jeep met meer dan 117% in Italië.. Vinden de Italianen Jeep leuker nu Fiat er de baas is? Maar ook in andere grote Europese landen stegen de verkopen aanzienlijk: met 71,7% in Frankrijk, 21,2% in Spanje, 18% in het Verenigd Koninkrijk en 124% in Duitsland.

Mike Manley, President en CEO voor het merk Jeep, onderdeel van Chrysler Group LLC., zei dat de stijgingen in de verkopen in de Europese landen een duidelijk bewijs was dat het samengaan van Chrysler Group en Fiat Group “werkt” Hij voegde hier aan toe dat veel van het succes van het merk in deze regio te danken is aan het versterkte dealernetwerk. Daarnaast zorgen de nieuwe modellen natuurlijk voor hogere verkopen. Een voorbeeld van een meer ‘Europese’ aanbieding is het gebruik van Fiat’s efficiente MultiJet II technologie in de nieuwste 3,0 liter CRD dieselmotor die verkrijgbaar is in de Grand Cherokee.

2 gedachten over “Jeep verkopen stegen in 2011”

Reacties zijn gesloten.