Jeep Staff Car op Easter Jeep Safari

Jeep staff carOp de Easter Jeep Safari 2015 in Utah heeft FCA (even wennen aan die naam, Fiat Chrysler Automobiles) traditiegetrouw weer een aantal speciale Jeeps laten zien. Het zijn de volgende modellen:

Jeep Chief:  geïnspireerd op de klassieke Cherokee
Jeep Staff Car:  een ode aan de legendarische militaire voertuigen
Jeep Wrangler Africa:  een Wrangler voor verre reizen over elk terrein
Jeep Grand Cherokee Overlander:  een luxe voertuig voor overlander reizen
Jeep Renegade Desert Hawk:  voor het ultieme woestijnavontuur
Jeep Cherokee Canyon Trail:  met een versterkte onderzijde en meer tractie
Jeep Wrangler Red Rock Responder: opvallend reddingsvoertuig

Jeep staff carWij lichten de Jeep Staff Car er even uit. Deze antiek ogende auto is gewoon gebaseerd op de nieuwste Wrangler met vier deuren. Die deuren zitten er niet meer in, net als de originele legerjeep geen deuren had. Let ook op de B-stijl: die ontbreekt geheel! Het thema wordt verder doorgevoerd door de montage van eenvoudige stalen wielen, minimalistische spatborden en een canvas dak. Doordat dit strak over een metalen frame gespannen is doet het wel wat denken aan een ondervoed dier. Vandaar de Amerikaanse benaming “hungry horse”.

Het kleurenschema heet Sandstorm en is doorgevoerd over het hele voertuig, tot het frame en de assen aan toe. De ontwerpers hebben militair geïnspireerde ronde lampen gebruikt, Jeep J8 voor- en achterbumpers, nachtlampen op de spatborden en een ouderwets reservewiel en een jerrycan. Niet zo ouderwets is de maat van de Firestone NDT militaire banden: 35 inch.

Jeep staff carOok in het interieur is het minimalisme wat de klok slaat. Er zijn stoelen met lage rugleuningen gemonteerd en de vloer is gewoon van gespoten staal in plaats van tapijt.

Zoals gezegd is de Jeep Staff Car gebaseerd op een normale Wrangler Unlimited. Hij maakt dan ook gebruik van de standaard 3.6-liter Pentastar V6 benzinemotor en een zestraps handmatige transmissie. De enige opvallende technische kenmerken zijn een Jeep Performance Parts 2-inch lift kit met Fox dempers en Dana 44 assen voor en achter.