Jeep Patriot, Compass met nieuwe diesel

Jeep Patriot krijgt nieuwe dieselDe Jeep Grand Cherokee is vernieuwd en ziet er nu duidelijk strakker uit. Ook het interieur is vernieuwd en hoogwaardiger geworden. De Jeep Wrangler is technisch vrijwel identiek gebleven, maar heeft ook een nieuw interieur. Dit wist u als lezer van SUVLifestyle.nl al. Wat is dan het echte nieuws voor de autoshow van Parijs?

Dat de Jeep Patriot en Compass leverbaar worden met een nieuwe 2,1 liter dieselmotor. Het gaat om een viercilinder uit de koker van Mercedes-Benz. Zoals u al verwachtte is deze motor krachtiger en zuiniger geworden. De cijfers zijn 163 pk en 320 Nm. En de CO2-uitstoot is iets afgenomen.

In de V.S. zijn ze niet laaiend enthousiast over de uiterlijke wijzigingen. Die zijn namelijk vrijwel onzichtbaar. Het schijnt dat de Patriot nu te onderscheiden is van het vorige model door anders geplaatste mistlampen vooraan en achterlichten achteraan. Ook is de vering wat aangepast en is de rijhoogte verhoogd, wat weer goed nieuws is wanneer u ermee in het terrein zou willen gaan.

Jeep Patriot interieurHet interieur kan wel op bewonderende blikken rekenen. Het dashboard lijkt wat op de nieuwe Wrangler en Grand Cherokee, met een multifunctioneel stuurwiel, fraaiere materialen en nieuwe achtergrondverlichting.