Jeep off-road trailer

Jeep en haar ‘tuningmerk’ Mopar hebben samen een off-road trailer ontwikkeld. De doelgroep is duidelijk: mensen met een Jeep Wrangler die een off-road capabele camping trailer zoeken. En bovendien eentje die leuk bij de auto past. De trailers hebben niet alleen Jeep styling (achterlichten en dergelijke), maar ook 17 inch aluminum Jeep Wrangler Rubicon velgen met modderbanden. Hoe effectief die niet-aangedreven modderbanden in het terrein zijn valt nog te bezien.

De trailer is uit lichtgewicht aluminium gebouwd en heeft een grondspeling van 12 inch, even rekenen, 30,48 cm. Op kritieke plaatsen is gebruik gemaakt van tranenplaat. Een sofa kan worden uitgevouwen tot een tweepersoons bed, er is een kastje en een converter naar 110 volt (Amerika hé). Het basismodel kost $ 9.995. Een extremere versie, die de Extreme Trail camper heet, moet in de USA al $11.995 kosten. Die heeft dan 35-inch BFG Mud-Terrain banden en een beschermplaat onderaan.

De trailers zullen in Amerika via de Jeep dealer verkocht worden, voor Europa hebben wij geen idee of ze ooit geleverd zullen worden.