Jeep Grand Cherokee in Genève

Op de autosalon van Genève toont Jeep op 765 vierkante meter standruimte onder meer een Grand Cherokee in speciale uitvoering. En met een vernieuwde Multijet II uitvoering van de 3.0 liter turbodiesel, die de Amerikanen zelf niet eens hebben.

Van buiten is het model te herkennen aan een donkere grille, dakrails en spoiler, en niet te vergeten de gitzwarte 20 inch wielen. Er is ook een zwarte band tussen de achterlichten en de uitlaateindstukken zijn in zwart chroom uitgevoerd. Daarnaast zijn de ruiten getint voor een lekker sinister uiterlijk.

In het interieur is vooral veel geperforeerd nappaleder te vinden. Jeep heeft het zelfs nodig gevonden het ultralichte materiaal koolstofvezel te introduceren in de SUV. Verder moeten aluminium voetpedalen de sportieve uitstraling benadrukken.

Ondanks het uiterlijk vertoon gaat het hier niet om een SRT8. Onder de motorkap ligt namelijk ‘maar’ een diesel. Maar wel een nieuwe diesel: de 3.0 V6 turbodiesel die gebruik maakt van de Multijet II technologie van Fiat Powertrain. De inspuiting vindt onder een druk van 1800 bar plaats, wat een vermogen van 241 pk en een koppel van 550 Nm oplevert. Een automatische bak met vijf trappen communiceert met het 4×4 Quadra-Trac II systeem. Andere technische snufjes zijn het Brake Traction Control System, de Hill Descent Control, Electronic Stability Control en Electronic Rollover Mitigation.

Ook in het interieur is veel technologie te vinden, zoals het UConnect multimedia systeem met een 6,5 inch aanraakgevoelig scherm, een 30 Gb harddisk en USB & AUX aansluitingen. De telefoon kan uiteraard via Bluetooth worden verbonden. En als u niet zit te bellen, kunt u luisteren naar het Harman Kardon systeem van de laatste generatie met een vermogen van 825 watt en 19 luidsprekers.

Dit alles is van 8 tot 18 maart te zien in Genève. Of de auto ook geleverd gaat worden en voor hoeveel, dat weten we niet.

Een gedachte over “Jeep Grand Cherokee in Genève”

Reacties zijn gesloten.