Jeep 75 jaar modellen

Jeep Wrangler 75 jaar Sarge groenJeep bestaat dit jaar 75 jaar, gerekend vanaf het oorlogsjaar 1941. En dat is natuurlijk reden voor een feestje. Terwijl in Nederland de Renegade wel in het zonnetje gezet zal worden, kijken de Amerikanen natuurlijk vooral uit naar de 75th Anniversary edities van de Wrangler, Grand Cherokee en Cherokee.

Wrangler/Wrangler Unlimited 75th Anniversary edition
Jeep Wrangler 75 logoDe Wrangler is natuurlijk het uitgelezen model om in een 75 jaar uitvoering op de markt te komen. Het is immers de Jeep die het dichtst bij het origineel is gebleven. Dat wordt dan ook gevierd met speciale logo’s op de auto en in de stoelen. Sarge Green is de speciale kleur, maar de auto is ook te krijgen in zwart, wit, Mojave Sand, Rhino (grijs), Granite Crystal (ook gray) en Billet Silver.

Alle uitvoeringen hebben bronskleurige 17 inch wielen, rock rails en speciale lichtgewicht bumpers in dezelfde kleur. Die kleur blijft, onafhankelijk van de gekozen lak. Andere aardigheden zijn bronskleurige grille inserts en koplampringen en een ’75 jaar’ handvat voor de passagier.

Jeep Wrangler 75 interieurDe auto beweegt zich voort op Goodyear Wrangler Silent Armor banden en is voorzien van de Command-Trac 4×4 tussenbak met 2,72:1 ratio, een Dana 30 vooras en een Dana 44 achteras met 3,21 of 3,73 ratio. Optioneel kan een sper op de achteras worden besteld. Het interieur is voorzien van lederen bekleding met stoelverwarming en een 6.5 inch aanraakscherm met Uconnect en SiriusXM Radio (een satellietradiosysteem dat in Nederland niet werkt).

De prijzen starten bij $35.570 voor de tweedeurs Wrangler en $39.370 voor de Unlimited. Wij gaan even huilen, want mogelijk zien we deze Wrangler nooit in Nederland, en als-ie al te koop is kost hij een ton.