Jeep 2011 Grand Cherokee

Het ging niet zo goed met Jeep’s moeder, Chrysler, en daarom is de nieuwe Grand Cherokee uitgesteld. Maar van uitstel komt geen afstel, zo beloven de Amerikanen. Recent werd een offroad video van het 2011 model op YouTube gezet.

De prijzen beginnen bij de Jeep Grand Cherokee Laredo 4×4 met $ 32.995. De Grand Cherokee Limited 4×4 gaat $ 39.995 kosten en de Overland 4×4 brengt $ 42.995 op. Een instapmodel zonder 4×4 staat in de prijslijst voor $ 30.995, maar dat komt waarschijnlijk niet naar Nederland. Voor ons landje moeten de prijzen uiteraard worden verdubbeld.

De nieuwe Grand Cherokee maakt gebruik van een nieuwe 3.6 liter Pentastar V6 motor met 290 pk. Daarnaast is natuurlijk de 5.7 liter HEMI V8 beschikbaar. Deze levert volgens onze Amerikaanse bronnen 360 pk en zal ondanks een benzinebesparend Multi-displacement System (MDS) erg duur zijn om te rijden. Erg gecharmeerd zijn we van de Quadra-Lift luchtvering en het Selec-Terrain aandrijvingssysteem. De vering is voor en achter onafhankelijk, waarbij het Quadra-Lift systeem ruim 11 centimeter verhoging kan toevoegen voor betere prestaties in het terrein. De luchtvering maakt de auto bovendien comfortabeler op de weg.

Het interieur is herzien en maakt gebruik van betere materialen. Maar dat schrijven we over bijna elke Amerikaan. Een dubbel zonnedak maakt het interieur bovendien lichter. Achterin is meer zitruimte doordat de wielbasis is verlengd. De achterbank kan worden geneigd voor nog meer comfort. Tot slot beschikt de nieuwe Grand Cherokee over de nieuwste elektronische snufjes, zoals een systeem dat hulpdiensten belt in geval van een ongeluk, Electronic Stability Control (ESC), Electronic Roll Mitigation (ERM), four-wheel Anti-lock Brake System (ABS) en four-wheel Brake Traction Control System (BTCS). De 2011 Jeep Grand Cherokee wordt half juni 2010 bij de Amerikaanse dealers verwacht.