Je auto beveiligen: zo doe je dat! 

Wie een slot op de voor- en achterdeur van diens woning plaatst, weet dat dit over het algemeen niet voldoende zal zijn om een inbraak in huis te voorkomen. Aangeraden wordt vaak om zo’n slot te combineren met een alarmsysteem. Hoe zit dit wanneer je een auto wilt beveiligen? Is het slot wat standaard op de deuren van een auto zit voldoende om een inbraak in het voertuig te kunnen voorkomen? Of nog erger; voorkom je hiermee de diefstal van je SUV? In dit artikel lees je meer over de maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak in- en diefstal van je voertuig te verkleinen. Aan welke van deze maatregelen heb jij al eens gedacht? 

Voorzie de gevel van je woning van een beveiligingscamera 

Om de kans op een inbraak in je SUV te verkleinen, loont het om inbrekers op voorhand af te schrikken. Er zijn verschillende mogelijkheden om hierin te voorzien. Denk aan het gebruik van een beveiligingscamera aan de gevel van je woning. Hierbij heb je de keuze tussen een goedkope, niet-werkende dummy camera en een officiële beveiligingscamera. Het eerste model schrikt inbrekers vaak af, daar deze nauwelijks van een echte camera te onderscheiden is. Nadeel is echter, dat het gebruik ervan geen invloed heeft op de pakkans van inbrekers of autodieven. 

Naast een beveiligingscamera aan de gevel, helpt het om een lamp met sensor te gebruiken. Laat de lamp automatisch inschakelen, op het moment dat inbrekers je erf betreden. De kans is groot dat ze afhaken, daar ze eerder zullen opvallen bij voorbijgangers en omwonenden. Een simpele oplossing, die veel leed kan besparen! 

Gebruik extra sloten in de auto 

Combineer de sloten die standaard op de deuren van de auto zitten met een aanvullend slot. Denk bijvoorbeeld aan een pedaalslot, welke over het rempedaal en de koppeling van het voertuig geplaatst wordt. Dit maakt het voor inbrekers niet alleen minder interessant om de auto open te breken; ook zal het een stuk lastiger zijn om de auto van het erf af te rollen. In plaats van een pedaalslot, kan ook een stuurslot een optie zijn. Een stuurslot voorkomt dat het stuur te draaien is, wat een vergelijkbaar effect heeft als een pedaalslot. Een belangrijk verschil tussen beide opties zit in het feit, dat een pedaalslot uitsluitend te gebruiken is bij een handgeschakelde auto. Een (extern) stuurslot kan ook gebruikt worden bij een automaat. 

Deze sloten zijn eenvoudig online te bestellen; verschillende webshops bieden ze aan. Het verschil in prijs tussen de sloten van diverse aanbieders kan groot zijn. Vaak wordt dit prijsverschil echter gerechtvaardigd door het verschil in kwaliteit. Dit verschil kan net zo groot zijn! Het loont om iets meer in een kwalitatief goed tweede slot voor de auto te investeren. 

Koop een slot voor de aanhanger 

Wanneer je regelmatig een aanhanger achter de auto hebt hangen, kan het interessant zijn het stuur- of pedaalslot te combineren met een aanhangerslot. Dit voorkomt dat men de aanhanger los kan halen en mee kan nemen.