Intercontinental Rally 2012

De Intercontinental Rally 2012 is een internationale rally met een laag budget. Dus geen mega-teams, maar liefhebbers. Zij rijden door twee continenten en in twee verschillende klassen: racers en  avonturiers. Er zijn ook nog twee deelnameklassen: Full Range Rally en Lite Rally.

De  Full Range Rally duurt  14 dagen en wordt gereden van Almeria (Spnje) naar  Dakar (Senegal) tussen 30 januari en 12 februari 2012. De Lite Rally duurt 6 dagen en vertrekt eveneens van Almeria, maar komt niet verder dan Laayoune (Marokko).

De Race categorie wordt verreden tussen GPS check-points met een bepaalde tijdslimiet. In de categorie Adventure is een meer ontspannen tempo mogelijk, hoewel ook hier bepaalde doelen in het Afrikaanse landschap gesteld worden. De routes zijn zo geselecteerd dat zij landschappelijk fraai zijn en het beste van de Europese en Afrikaanse continenten laten zien. De organisatie zorgt voor adequate medische en technische assistentie.

De rally is interessant omdat zij teruggaat naar een meer authentieke Parijs-Dakar achtige ervaring. Terwijl de rally met deze naam het Afrikaanse continent ontvlucht is en tegenwoordig in Zuid-Amerika gehouden wordt. Het is ook belangrijk te melden dat de opbrengst van het evenement wordt gedoneerd aan een goed doel.

Meer informatie: http://www.intercontinentalrally.com

Een gedachte over “Intercontinental Rally 2012”

Reacties zijn gesloten.