Hoe kun je jouw auto beter beveiligen? 

Recente cijfers tonen dat er jaarlijks zo’n 5.000 tot 6.000 personenauto’s gestolen worden, wat een aanzienlijk hoger aantal is dan een jaar eerder: een stijging van zo’n 13 procent. Het gaat de verkeerde kant op met het aantal diefstallen van auto’s. Hier komen het aantal inbraken nog bij, waarbij rondtrekkende bendes waardevolle onderdelen uit dure auto’s proberen te halen. Het is geen fijn gevoel, wanneer je ’s ochtends verrast wordt door een opengebroken auto zonder stuur, airbag of bijvoorbeeld compleet dashboard. Van de auto’s die gestolen worden, vindt men jaarlijks zo’n 40% terug. Wat doe jij momenteel al om je auto optimaal te beveiligen tegen inbrekers? 

In dit artikel zetten we verschillende opties op een rijtje, waarmee je de beveiliging van je SUV kunt verbeteren. 

Slot op de deuren van je SUV mogelijk onvoldoende 

Net als bij het beveiligen van een woning is het gebruik van uitsluitend sloten vaak onvoldoende om een inbraak te voorkomen. Voor woningen geldt dat wordt aangeraden het slot op de voor- en achterdeur te combineren met een alarmsysteem. Veel SUV’s zijn standaard van zo’n alarmsysteem voorzien; zeker de nieuwere modellen. Mocht dit nog niet voor jouw auto gelden, dan loont het om het alarmsysteem in te laten bouwen. Een geactiveerd alarm laat niet alleen jou als eigenaar schrikken, maar zeker ook de autodieven. De kans is groot dat ze de auto achterlaten zonder nog een poging te wagen spullen mee te nemen. 

Voorzie de SUV van een extra slot 

Naast de mogelijkheid om een alarmsysteem in de SUV in te laten bouwen, kun je deze uitvoeren met een tweede slot. Je hebt op dit punt twee opties, te weten: een stuur- en pedaalslot. Het is afhankelijk van het model auto wat je hebt, welke van beide opties het meest interessant is. Gebruik je een automaat? In dat geval is een pedaalslot geen optie; deze kan alleen gebruikt worden in handgeschakelde auto’s. Een stuurslot kun je in iedere auto inzetten om de kans op een autodiefstal te verkleinen. 

Grote verschillen in de prijs van stuursloten 

Wanneer je online een stuurslot bestelt, zal opvallen dat er grote verschillen in de prijs van dit onderdeel kunnen zitten. Het loont om voor een wat duurder model stuurslot te kiezen; het verschil in kwaliteit rechtvaardigt het verschil in prijs. Een goed stuurslot kost al snel 80 tot 100 euro. Goedkopere modellen zijn aan te schaffen voor een prijs tussen de 30 en 40 euro.  

Hang een beveiligingscamera op aan je woning 

Een derde optie om de kans op een autodiefstal of een -inbraak te verkleinen, is het gebruik van een beveiligingscamera. Je hebt hierin verschillende opties. Kies bijvoorbeeld tussen een dummy camera, een beveiligingscamera en een deurbel met camera. Die laatste optie is logischerwijs alleen interessant, wanneer de auto in de buurt van de voordeur geparkeerd wordt. Het verschil tussen een dummy camera en een beveiligingscamera zit in het feit, dat een dummy camera geen beelden opneemt. De camera is voornamelijk bedoeld voor het afschrikken van inbrekers. Je betaalt er aanzienlijk minder voor dan voor een beveiligingscamera.