Het belang van een kentekencheck bij aankoop van een auto

Het aankopen van een tweedehandsauto kan een geweldige investering zijn. Je betaalt minder geld voor de auto en met wat geluk heb je direct een parel om in te rijden. Maar wat als je pech blijkt te hebben? Het gebeurt met regelmaat dat verkopers van auto’s af en toe feitjes ‘vergeten’ te melden over de auto zodat je met een SUV komt te zitten met een scheef chassis vanwege een ongeluk uit het verleden. Met een kentekencheck weet je zeker dat je álle informatie over de auto krijgt – en daarmee wordt de kans op pech een stuk kleiner!

kenteken check

Waarom een kentekencheck uit laten voeren?

Verkopers hebben vaak niet alle informatie over een auto. Een tweedehandsauto kan met gemak meer dan drie eigenaren gehad hebben en jij spreekt uiteraard alleen de laatste eigenaar. Die weet vaak niet alles en het gebeurt met regelmaat dat ongelukken of schade uit het verleden verzwegen worden. Dat is vervelend, want je wilt dit wel weten als nieuwe eigenaar. Zeker wanneer er heftige schade geweest is die gevolgen kan hebben voor de toekomst van de auto.

De kentekencheck geeft je direct alle informatie die je nodig hebt: je kunt alle informatie uit het RDW-register opvragen waardoor je onder andere weet:

  • Of de auto schade gehad heeft;
  • Wat de specificaties van de auto zijn;
  • Wat de prijzen voor onderhoud zijn en wanneer dit moet gebeuren;
  • Wat de eigenlijke dagwaarde van de auto is;
  • Welke eigenaren de auto gehad hebben;
  • Wat de nieuwwaarde van de auto is;
  • De complete APK-geschiedenis van de auto;
  • Wat de auto per maand kost.

Je kunt dit allemaal gewoon online checken. Het maakt het wel of niet kiezen voor een bepaalde auto een stuk makkelijker. Heb je bijvoorbeeld een aantal auto’s op het internet zien staan en weet je niet welke jouw voorkeur heeft? Vraag of zoek het kenteken op zodat je direct kunt kijken wat de geschiedenis, specificaties en prijs van de auto is. Zo weet je alles over de auto én heb je een veel sterkere positie om te onderhandelen.

Belangrijke punten in het rapport

Heb je veel verschillende auto’s die je met elkaar wilt vergelijken? Besteed dan extra aandacht aan de laatst genoteerde kilometerstand, de APK-geschiedenis en de schadegeschiedenis van de auto. De kilometerstand is een belangrijk punt omdat je wilt weten hoeveel de motor écht gelopen heeft. Daarnaast is een schadeauto vaak een zwakkere keuze omdat het chassis beschadigd kan zijn of er verborgen problemen voor kunnen komen bij de auto die nog een gevolg zijn van de geleden schade in het verleden.

Met een kentekencheck weet je niet alleen precies waar je op moet letten, je weet ook zeker dat de SUV die je kiest voldoet aan de eisen die je zelf stelt. En met het overzicht van de kosten per maand is het ook nog eens gemakkelijk om te zien of een bepaalde tweedehandsauto binnen het budget valt of niet. Zo weet je zeker dat je de auto kiest die bij jou past.