Land Rover Evoque getoond

Land Rover EvoqueDe langverwachte en compleet nieuwe, compacte Range Rover beleefde op 1 juli zijn wereldpremière tijdens een exclusieve ‘40th Anniversary’ party op Kensington Palace, die werd gegeven in samenwerking met het toonaangevende modeblad Vogue. Volgens Land Rover is de “compleet nieuwe Range Rover Evoque het kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover model tot nu toe, met een CO 2-emissie van minder dan 130 g/km – waarmee wij onze inzet voor een duurzame samenleving demonstreren.”

Phil Popham, managing director van Land Rover, memoreerde in zijn speech: “Vandaag is een wel heel speciale gelegenheid voor Range Rover. Niet alleen vieren wij de 40e verjaardag van het merk, maar wij geven ook een voorbeschouwing van onze opwindende toekomst door voor de allereerste keer onze compleet nieuwe Range Rover Evoque te tonen. De Range Rover is één van de meest geliefde en iconische modellen ooit uit de historie van de automobiel en is sinds de introductie van de eerste variant in 1970 continu een absoluut verkoopsucces geweest. De compleet nieuwe Range Rover Evoque is een belangrijke stap voor een succesvolle toekomst én groei van het merk. Klanten kunnen er op vertrouwen dat het nieuwe model al even ‘premium’, luxueus en speciaal zal zijn als de andere Range Rover modellen. Zijn sportieve design en unieke kwaliteiten brengen het merk onder de aandacht van een nieuwe groep klanten, die misschien niet eerder een Range Rover model hebben overwogen.
De compleet nieuwe Range Rover Evoque zal worden gebouwd in onze meervoudig bekroonde fabriek in Halewood, waarmee 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen worden gecreëerd in de regio Merseyside; een fantastische stimulans voor de Britse economie. De Halewood-fabriek heeft een reputatie van hoogwaardige kwaliteit en staat binnen de auto-industrie bekend als een leider op het gebied van ‘Lean Manufacturing’. De nieuwe Range Rover Evoque wordt een echte ‘wereldauto’, die in meer dan 160 landen zal worden verkocht. Het was belangrijk om de auto een naam te geven die direct herkenbaar zou zijn over de hele wereld, ongeacht taal of culturele verschillen. Wij wilden een nieuwe naam creëren die zowel innovatief als anders was. Een naam die exclusiviteit uitstraalt en emoties oproept. Evoque is kosmopolitisch en multinationaal, geraffineerd en in overeenstemming met de ‘urban elegance’ van het model”, besluit Popham. 

“De Range Rover heeft een iconisch design, dat de tijd perfect heeft doorstaan. En het is direct te zien waarom dat zo is”, begint Gerry McGovern, design director van Land Rover, zijn verhaal. “Net als het huidige model heeft de originele Range Rover zo’n eenvoudige en gedenkwaardige vorm, dat hij direct herkenbaar is. De compleet nieuwe Range Rover Evoque vormt een inventieve evolutie van Range Rover design, met als resultaat een begeerlijke, premium en compacte SUV met trekjes van een personenauto. In 2008 introduceerden wij de LRX concept car, die wereldwijd bijzonder enthousiast werd ontvangen. De logische vervolgstap was dan ook om het LRX concept realiteit te laten worden. Vanavond willen wij de wereld laten zien, dat wij ons woord hebben gehouden en een auto hebben ontwikkeld die absoluut trouw blijft aan de essentie van het LRX concept. De compleet nieuwe Range Rover Evoque zal klanten op een emotioneel niveau aanspreken. Zijn unieke silhouet wordt geaccentueerd door het karakteristieke, aflopende dak en de sterk oplopende taillelijn. Het resultaat is een moderne en toepasselijke invulling van de bekende Range Rover ontwerptaal. Deze auto maakt een krachtig statement over de intentie van het merk Range Rover om een breder publiek aan te spreken.”

Helaas duurt het nog 89 dagen voordat het model op een autosalon in levende lijve te zien zal zijn. Het officiële publieksdebuut zal plaatsvinden op 30 september a.s. op de Autosalon van Parijs, waarna de auto begin 2011 in de showroom zal staan. Tot die tijd kunt u kijken op www.helloevoque.com.

2 gedachten over “Land Rover Evoque getoond”

  1. Ik heb gehoord dat hier een tweewielaangedreven versie van komt. Belachelijk. Het is toch een Land Rover?

  2. Ook Land Rover moet met z’n tijd meegaan, dus is het geen vreemde wending dat zij tweewiel aangedreven voertuigen gaan maken. De meeste autofabrikanten maken conventionele voertuigen en pikken een 4×4 graantje mee, LR maakt echte terreinwagens en moeten nu wel heel goed nadenken over hun toekomst…

Reacties zijn gesloten.