Genève 2013: Ford

Ford EcoSport SUVVoor veel autofabrikanten zijn de kleine en middelgrote SUV’s een mogelijkheid om aan de crisis te ontsnappen. Grote SUV’s en personenauto’s worden niet zoveel verkocht en aan kleine, zuinige autootjes verdien je niet zoveel. Vandaar dat ook Ford SUV’s wil verkopen in Europa. De komende 6 jaar moeten er een miljoen verhandeld worden. Wij stellen de nieuwe Ford EcoSport voor.

Eigenlijk is die EcoSport niet nieuw, want in India en Zuid-Amerika rijden ze al een tijd rond. Ford wil er echter een wereldauto van maken en er veel van verkopen in Europa. Natuurlijk moet zo’n moderne SUV een uiterlijk hebben dat zowel stoer als vriendelijk is, bescheiden afmetingen, zuinige motoren enzovoort.

De auto is ontwikkeld op basis van een Fiesta onderstel. Hij zal worden voorzien van Ford’s 1.0 liter driecilinder motor met 120 pk. Inderdaad, dat klinkt niet echt hoopgevend voor een stoer model. Maar Ford belooft dat de standaard voorwielaangedreven Ecosport ook leverbaar wordt met vierwielaangedrijving. Daarnaast maakt Ford twee andere motoren, een 110 pk benzinemotor (maar waarom zou je) en een 90 pk dieseltje. Maar ook van die laatste is het niet zeker dat hij naar Nederland komt.

Wel is de EcoSport helemaal modern van binnen. Zo kun je apps downloaden voor in je auto en via spraakherkenning laten weten welk muzieknummer je wilt horen. Net als bij de nieuwe Volvo’s dus.

De Ford EcoSport wordt begin 2014 op de markt verwacht.

Een video van de ANWB:

Trappende vrouwen
Ford KugaAls u de komende tijd vrouwen naar de achterbumper van hun auto ziet trappen, dan kan dat kloppen. Een aantal nieuwelingen waaronder de Ford Kuga hebben een systeem dat zo’n voetbeweging detecteert en de achterklep dan automatisch opent. Handig als je je handen vol hebt. Na de handsfree telefoon hebben we nu dus de handsfree achterklep. Echt, dat staat in de persteksten van Ford.

De Kuga heeft verder een intelligent All-Wheel Drive-systeem, Active City Stop dat automatisch remt bij lage snelheid om een botsing te voorkomen en Ford SYNC dat uw SMS’jes hardop voorleest. Over hoe hij rijdt hebben we bij Ford nog niets gelezen.

2 gedachten over “Genève 2013: Ford”

  1. graag bericht of er ook een automaat is of komt
    van de ford ecosport suv

    bvd groetjes w.v.d.warenburg

  2. Op dit moment is dat nog niet met zekerheid te zeggen. In bepaalde landen is de Ecosport leverbaar met een PowerShift-automaat met dubbele koppeling en zes versnellingen. Ford zal u t.z.t. kunnen vertellen of deze ook naar hier komt.

Reacties zijn gesloten.