Ford SVT Raptor SuperCrew

Ford Raptor Supercrew
Ford Raptor Supercrew

Nederland is geen pick-up land, dus misschien raakt dit nieuws u niet. Maar Ford heeft voor het modeljaar 2011 haar SVT Raptor pick-up truck aangepast. En dat is geen SUVje. De Raptor is gemaakt als een echte off-road truck. Hij heeft de bouw, de banden en vering, en de motor om serieus hard mee te gaan in het terrein. U gelooft het nog niet?

De standaard motorisering van de SVT Raptor is nu een 6,2 liter V8 met 411 pk (het was een 5,4 liter V8). Deze is gekoppeld aan een nieuwe SelectShift automatische zesbak. Deze is met behulp van een schakelaar in een bepaade versnelling te blokkeren, zodat ongewenst op- of neerschakelen niet meer voorkomt.

Nieuw is ook dat de Raptor nu ook verkrijgbaar is in een SuperCrew uitvoering. Dat is de vierpersoons en vierdeurs variant. Het belastbare totaalgewicht is ook omhoog gegaan, wel handig als je vier personen en je boot en quad moet vervoeren. Veel last en een 6,2 liter V8 betekent ook veel verbruik. In typisch Amerikaanse denktrant heeft Ford daarom de auto niet zuiniger gemaakt, maar een grotere benzinetank (36 gallon) gegeven.

In het interieur valt een 4,2 inch LCD scherm op waarop onder meer off-road parameters zoals de toestand van de Hill Descent Control, electronisch blokkeerbare differentielen en AdvanceTrac met RSC (Roll Stability Control) te zien zijn.