Een auto slot kopen: welke opties heb ik? 

Je wilt er zeker van zijn dat je auto goed beveiligd is. Rondtrekkende bendes proberen auto’s open te breken, om waardevolle onderdelen uit de auto weg te nemen. Andere criminelen proberen de volledige auto te stelen. Er zijn verschillende manieren waarop je de auto van een goede beveiliging kunt voorzien. Dat gaat verder dan het gebruik van een stevig slot op de deuren hiervan. 

Een nieuw slot kopen voor je SUV is niet alleen interessant, wanneer je de beveiliging van het voertuig wilt verbeteren. Kies hier ook voor, wanneer je het slot niet meer goed werkt. Dat laatste kan het gevolg zijn van vuil wat in het slot terecht is gekomen, of bijvoorbeeld van het afbreken van een sleutel. In de winter kan het slot vast komen te zitten door vorst. Probeer je de sleutel in dat geval alsnog met veel kracht te draaien, dan breekt deze af. 

Online een nieuw auto slot bestellen voor je SUV 

Er zijn online verschillende webshops te vinden, waar je een nieuwe auto slot kunt bestellen op basis van het kenteken van de SUV. Niet alleen biedt men hier nieuwe sloten aan. Je kunt er vaak ook terecht voor verschillende andere onderdelen. Zelf onderdelen vervangen levert in veel gevallen een forse besparing op. Immers, een garage kan een marge rekenen over deze onderdelen. Gebruik de verschillende video’s die je op het internet vindt bij het uitvoeren van het onderhoud aan het voertuig. Het voorkomt dat andere onderdelen beschadigd raken. 

Tip: zorg dat je zeker weet, dat je het juiste auto slot voor je auto bestelt. De makkelijkste manier om dit te doen, is door een webshop te zoeken waar je het kenteken van je auto in kunt voeren. Op basis van het kenteken toont de webshop vervolgens alle beschikbare onderdelen voor jouw model SUV. 

Aanvullende stuur- en pedaalsloten bestellen 

Zoals reeds werd aangehaald is een slot op de deuren van je auto onvoldoende om de kans op een autodiefstal te minimaliseren. Vergelijk het met het slot op de voor- en achterdeur van je woning. Ook voor huizen geldt dat het verstandig is om een dergelijk slot te combineren met aanvullende maatregelen. Denk aan het gebruik van een alarmsysteem en bijvoorbeeld aan het ophangen van een beveiligingscamera aan de gevel. Dat laatste is ook interessant, wanneer je de auto beter wilt beveiligen. Een camera schrikt inbrekers af, daar de pakkans hiermee groter wordt. 

Een alternatief voor een beveiligingscamera is het beveiligen van een SUV met aanvullende sloten. Denk in dit geval aan een stuur- en pedaalslot. Het is hierbij belangrijk te noemen, dat een pedaalslot alleen werkt bij een handgeschakelde auto. Heb je een automaat? In dat geval is een stuurslot de enige optie om de auto beter te beveiligen qua sloten. Beide soorten sloten kun je online bestellen. Er kan een groot verschil in prijs zitten tussen de diverse opties. Dat verschil in prijs wordt echter gerechtvaardigd door een vergelijkbaar verschil in kwaliteit. Het loont om niet te besparen op de kosten van zo’n extra slot voor je auto.