Deze camper is niet suf

Unicat AmerigoWij houden niet van campers. Campers zijn suf. Er zitten saaie oude mensen in die tergend traag door het landschap hobbelen en kilometers files veroorzaken. Maar deze camper is niet suf. Hij is van Unicat en ze maken expeditievoertuigen op vrijwel elke basis: Unimog, MAN, Volvo of deze Amerikaanse truck.

Unicat is een officiële voertuigbouwer met een aantal specifieke voertuiglijnen. Afhankelijk van het donorvoertuig kan een 4×4, 6×6 of zelfs 8×8 onderstel gebruikt worden. De Terracross lijn bestaat uit voertuigen die Unicat nog redelijk standaard noemt, hoewel ze een speciaal chassis en opbouw hebben. De lijn bevat onder meer Unimog en MAN trucks voor twee tot vier personen en de hiernaast getoonde TC52 Comfort op basis van een International truck met vierwielaandrijving. De 310 pk klinken niet zo spectaculair, maar de 1288Nm trekkracht wel…

De banden zijn van de maat 445/65 R 22,5 op aluminium velgen, er zijn twee tanks voor 750 liter diesel en speciale filters zorgen ervoor dat er schone diesel zonder water in de motor gaat. Verder vinden we in de optielijst luchtcompressoren, lieren voor en achter, een achteruitrijcamera en luchtvering voor de stoelen en de cabine.

Natuurlijk is er een douche, toilet, kookruimte en koelkast aan boord, evenals zit- en slaapruimte. Maar heel erg ruim is het allemaal niet. Bovendien heb je een ladder nodig om aan boord te komen. Achterop de voor off-road gebruik afgeschuinde achterzijde hangt een reservewiel, en niet twee fietsen.

Een gedachte over “Deze camper is niet suf”

  1. Gaaf en je hebt er vast een groot rijbewijs voor nodig, dus ik mag rijden.

Reacties zijn gesloten.