Devolro Diablo

Devolro Diablo TundraOp de één of andere manier zijn de Russen niet bekend om hun finesse, en de firma Devolro is daarop geen uitzondering. De auto-ombouwers vinden het nodig een Toyota Tundra zodanig op te pompen dat Arnold Schwarzenegger, The Rock en Sylvester Stallone er blij mee zouden zijn. Hij is ook handig voor die ‘doomsday preppers’.

Om te beginnen worden de standaard bumpers van de Tundra gehaald. Ze worden vervangen door stalen bumpers van eigen makelij. Daarbij stonden massiviteit en het vermogen om angst te zaaien centraal. Oh ja, en er is een Warn lier op gezet. Niet alleen zijn de bumpers verstevigd en voorzien van extra LED lampen, ze staan net als de hele truck een stuk hoger.

De Tundra heeft een lift van 7 inches gekregen en 37 inch banden. Om overal door te komen is een met luchtdruk sperbaar differentieel gemonteerd (wij vermoeden van ARB). De motor is nog steeds de 5,7 liter V8. Hij wordt wel gevoed door een vergrote benzinetank met 187 liter inhoud. Als het standaard vermogen niet voldoende is kan een supercharger dit opkrikken tot meer dan 500 pk. Gaat het benzineverbruik wel van achteruit.

Eventueel kan de achterbak worden voorzien van een camper unit met koelkast, kookplaat, toilet en dergelijke. Allemaal handige spullen voor als de zombie apocalypse losbreekt. Het voertuig schijnt zijn nut al bewezen te hebben op een reis door Siberië. Zonder zombies.