De grote Sint en Kerst kadogids

Ook op zoek naar een leuk kado voor een 4×4 liefhebber? Dan heeft u vast de folders en het internet al afgestruind. SUVLifestyle.nl biedt deze gids aan met do’s en dont’s voor pakjesavond of onder de kerstboom.

Waar: Kijkshop
Wat: Proplus omvormer
Deze buisvormige omvormer past in de cupholder van een auto. Hij gaat in de sigarenaansteker en zet de 12 volt hiervan om in 230 volt die te gebruiken is voor elektrische apparaten. Een USB aansluiting is geschikt voor apparatuur <5V en <500mA.
Prijs: € 24,99
Link
Doen: ja. Altijd handig om 230 volt in de auto te hebben, bijvoorbeeld voor de laptop of tablet pc. Bovendien heeft dit apparaat een USB-poort voor het opladen van andere mobiele apparaten.

Waar: Toys XL
Wat: Nikko Countryman Quickcharger
De Mini Countryman is de auto die de Dakar rally gewonnen heeft. Dit radiografisch bestuurbare model in schaal 1:14 is echter een WRC uitvoering die veel minder hoog op zijn poten staat. Het model is tot 100 meter bestuurbaar en kan tot 24 km/u.
Prijs: € 79,99
Link
Doen: nee. Het is toch geen echte Dakar Mini. Koop liever een radiografisch bestuurbare Jeep of Land Rover (of wat uw merk dan ook is).

Waar: Marskramer
Wat: Lenco Sportcam
De camera is verpakt in een transparante waterproof casing die er voor zorgt dat de camera tot wel 3 meter diep waterdicht is. Er zitten allerlei accessoires bij, zoals een zuignap met houder en schild, fietsbevestiging, helmbevestiging en taille en helm band.
Prijs: € 79,00
Link
Doen: nee. Het is niet duidelijk of de lens groothoekig genoeg is. De resolutie is 1280 x 720 pixels en dat is geen full HD. Bovendien lijkt het allemaal nogal goedkoop. Spaar liever even door voor een gebruikte Hero GoPRO of soortgelijke camera.

Waar: Robertson Outback Products
Wat: Fiskars X7 campingbijl
De X7 is een middenmaat bijl, tussen de kleine polsbijl en de grote bijlen die je met twee handen gebruikt in. Hij is goed geschikt voor het hakken van aanmaakhout. De bijl weegt 640 g in totaal en heeft een lengte van 260 mm.
Prijs: € 39,95
Link
Doen: ja. Een bijl is op expeditie, bij het kamperen of off-roaden niet alleen enorm handig. Je voelt je er ook enorm stoer mee! Bovendien is dit een topkwaliteit product.

Waar: Scheer en Foppen
Wat: TomTom XXL navigatiesysteem
TomTom is de pionier op het gebied van navigatiesystemen. Deze is wel een redelijk klassieke uitvoering, maar met een groot 5″ scherm, rijbaanaanduiding, 23 Europese landen  en IQ routes voor reisadvies op maat.
Prijs: € 119 met bon
Link
Doen: ja. Een TomTom met groot scherm is nooit echt spotgoedkoop, zoals de Navman en Mio systemen soms wel zijn. Maar wel goed. Dit is een prima aanbieding voor wie af en toe een navigatiesysteem nodig heeft, zoals op vakantie.

Waar: Amazon.com
Wat: Survive!: Essential Skills and Tactics to Get You Out of Anywhere – Alive
Auteur Les Stroud is bekend van het televisieprogramma Survivorman en heeft tientallen jaren ervaring in overleven in gevaarlijke gebieden. In dit praktische Engelstalige boek geeft hij de lezer een no-nonsense blik op de echte survivalwereld. U leert essentiële vaardigheden en tactieken voor het overleven in vrijwel elk gebied.
Prijs: 13,59
Link: Webwinkel op deze site, onder Survival.
Doen: ja. Er zijn veel onzinboeken. Dit is een praktische gids van iemand die aantoonbare ervaring heeft in de wildernis.

 

 

Waar: Megagadgets.nl
Wat: Camera Lens Mug
De Camera Lens mug is een super gave koffiemok die er uit ziet als een échte professionele camera lens. In dit geval zo te zien een Canon 24-105mm. Hij is voorzien van een deksel met een handig ‘schuifje’ dat je open en dicht kan klikken om een slok te nemen.
Prijs: € 19,95
Link
Doen: ja. Als je een Canon freak bent tenminste. Er is geen grotere belediging dan een Nikon fotograaf deze mok cadeau doen.

Waar: Megagadgets.nl
Wat: Grippy Anti Slip Mat
Ga je de bocht om, rollen al je spulletjes weer door de hele auto heen. Je telefoon, je aansteker, je zonnebril, en je had het nog wel zo netjes allemaal bij elkaar op je dashboard gelegd. Met de Grippy Anti Slip Mat zijn deze irritaties voorgoed verleden tijd. Het kleefmatje houdt de meeste spullen op hun plaats.
Prijs: € 7,95
Link
Doen: ja. Kost erg weinig en is een leuk cadeau voor Sinterklaas of onder de kerstboom. Het lijkt ons, een beetje afhankelijk van de auto, een bijzonder handig dingetje.