Dakar 2011 van start, Van Ginkel gecrasht

De rally Dakar 2011 is van start gegaan in Buenos Aires. Succes toegewenst aan Jurgen van den Goorbergh, Tim Coronel, Pierre Blom, de mensen van het 2Dakar team waaronder Peter Merceij, Tonnie van Deijne, Erik van Loon, de mannen in de trucks en op de motoren, en wie we verder nog vergeten zijn! De meeste rijders zijn de eerste dagen goed doorgekomen en nog in de rally.

Minder goed ging het op 2 januari met GINAF Rally Power rijder Wuf van Ginkel. Op de verbindingsroute moest het team een stuk ijzer op de weg ontwijken. Dat lukte met een snelheid van 125 kilometer per uur niet al te best. Volgens Wuf kregen ze een klapband en ging de vrachtwagen de vangrail in, waarna hij op een lantaarnpaal botste. De truck viel daarna op zijn kant en de schade was aanzienlijk. Het team zag hierdoor absoluut geen kans meer om de truck rijklaar te maken voor de start van de klassementsproef. Wuf van Ginkel, navigator Marc Wams en monteur Richard de Rooij zijn zonder ernstige verwondingen uit de truck gekomen.

Ook Gerard de Rooy (wegens rugklachten) en Hans Bekx (gecrasht) moesten de rally al na de openingsdag verlaten. Het zal een zware Dakar worden.