Compleet nieuwe Nissan X-TRAIL

Nissan X-Trail 2014Nissan start komende zomer met de verkoop van de geheel nieuwe X-TRAIL. Het model is compleet opnieuw ontwikkeld en maakt nu deel uit van Nissans omvangrijke Crossover-familie waartoe ook de JUKE en de QASHQAI behoren. De nieuwe X-TRAIL-generatie brengt nieuwe technologie, een eigen stijl en toonaangevende functionaliteit met zich mee. Met het nieuwe model profileert Nissan zich als de leidende producent van Crossovers.

Overzicht
De nieuwe Nissan X-TRAIL is gebouwd op het CMF-platform (Common Module Family) dat de Alliantie Renault-Nissan gezamenlijk ontwikkelde. De X-TRAIL biedt dezelfde onverwoestbare 4×4-kwaliteiten en veelzijdigheid als zijn voorganger en voegt er een verleidelijke Crossover-stijl aan toe, én efficiënte motoren, een opwindend design, innovatieve technologie en een hoog comfortniveau.

De stuwende kracht achter het nieuwe design was Nissans ambitie om met de X-TRAIL de veelzijdigste auto in het SUV-middensegment neer te zetten. Dankzij de soepele en tegelijkertijd stevige lijnen combineert de X-TRAIL kracht met verfijning.

Het interieur – optioneel met zeven zitplaatsen – heeft een oplopende ‘theateropstelling’, zodat alle inzittenden goed uitzicht hebben. Met het doordachte design zet de Nissan een nieuwe norm voor toegankelijkheid van de zitplaatsen achterin en ruimte op de derde zitrij. De X-TRAIL is voorzien van de nieuwste generatie NissanConnect, dat smartphone-integratie biedt plus extra’s als veel handige apps voor optimale connectiviteit onderweg.

Voor de aandrijving is een krachtige maar zuinige dCi 130-motor beschikbaar. Die levert trekkracht en verfijning bij elke snelheid. De auto is beschikbaar met twee- en vierwielaandrijving. De 4WD-versies zijn voorzien van Nissans nieuwste ALL MODE 4×4-i-transmissie. Samen met het nieuwe Chassis Control-systeem en het Nissan Safety Shield biedt de X-TRAIL een uniek pakket voorzieningen op het gebied van veiligheid en comfort.

De nieuwe X-TRAIL speelt een belangrijke rol in Nissans groeiende Crossover-familie. Hij wordt wereldwijd gebouwd in negen fabrieken, voor tal van markten. Zijn voorganger was een van de best verkopende Nissan-modellen wereldwijd. De nieuwe generatie zal op zijn beurt een belangrijke bijdrage leveren aan Nissans verkoopambities.

Design
Nissan X-Trail 2014De Nissan X-TRAIL zet een nieuwe maatstaf in Crossover-design door zijn vloeiende en elegante lijnen en zijn robuuste SUV-uitstraling. Hij neemt afscheid van de ruige, hoekige vormen van zijn voorganger en laat zien hoe de nieuwe generatie SUV’s er uitziet: vloeiende vormen, zonder afbreuk te doen aan de off-roadkwaliteiten.

Dankzij het nieuwe, geavanceerde platform kon het ontwerpteam maximaal uitpakken op de langere wielbasis en de toegenomen spoorbreedte. Net als bij Nissans andere Crossovers ligt ook nu de visuele nadruk op de wielen. De opvallende, grote wielkasten vormen de basis van het design. Samen met de aflopende daklijn, de nadrukkelijk geprofileerde flanken en de oplopende taillelijn benut de X-TRAIL Nissans design-DNA voor Crossovers maximaal. Het resultaat is een auto met een even stijlvolle als moderne uitstraling.

De X-TRAIL is 17 mm langer dan de vorige generatie en meet nu 4.643 mm. De wielbasis is met 76 mm gegroeid. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Crossover bovendien 30 mm breder en 5 mm lager, maar hij behoudt wel zijn bodemvrijheid van 210 mm. De carrosserie bestaat nu voor 49 procent uit ultrasterk staal. Hierdoor is X-TRAIL sterker, maar 90 kg lichter dan zijn voorganger.

Advanced Drive-Assist Display
Het dashboard combineert geavanceerde technologie met een doordachte indeling en een perfecte informatieoverdracht. Het nieuwe instrumentenpaneel is voorzien van de Advanced Drive-Assist Display: een grote 5-inchkleurenscherm tussen de beide meters. Het toont gegevens van andere bronnen, zoals de veiligheidssystemen. Door de gunstige positie kan de bestuurder de waarschuwingen zien zonder afgeleid te raken.

De iets verhoogde middenconsole vormt het onderkomen van het infotainmentsysteem en de klimaatregeling. Hier heeft Nissan gekozen voor een 7-inchbeeldscherm voor het NissanConnect-systeem en tal van apps gecombineerd met smartphone-connectiviteit.

Kwaliteit en aandacht voor detail kenmerken het design van Nissans Crossovers en de nieuwe X-TRAIL is daarop geen uitzondering. De cabine is afgewerkt met materialen van hoge kwaliteit, zoals chroom, pianozwart en leder met contrasterend stiksel. Voor nog meer comfort onderzocht Nissan elk oppervlak waarmee bestuurder en passagiers in aanraking komen. Daarom is de bekleding van de armsteunen op het portier en de middenconsole acht keer zo dik als die van concurrenten. Ook heeft de X-TRAIL een grote bergruimte tussen de stoelen – groot genoeg voor een iPad of een tablet van een vergelijkbaar formaat.

Al even indrukwekkend is het grote glazen panoramadak – de grootste die in dit segment leverbaar is. Niet alleen zorgt dat voor enorm veel licht in de auto – de voorste helft kan geopend worden voor extra ventilatie.

Exceptionele functionaliteit
Bruikbaarheid is een van de andere terreinen waarop de X-TRAIL uitblinkt. Vanaf het begin van het ontwerpproces hield Nissan rekening met de optionele derde zitrij, waardoor het interieur optimaal profiteert van de grotere wielbasis van het nieuwe platform. Het resultaat is een interieur met de meeste binnenruimte biedt in zijn klasse. Niet alleen kwantiteit telt, ook kwaliteit. Daarom biedt elke zitplaats optimaal comfort en gebruiksgemak. De drie zitrijen staan in “theateropstelling”, waarbij de stoelen op de tweede en derde rij hoger geplaatst zijn dan de stoelen ervoor.

Terwijl sommige fabrikanten een gewone vaste bank op de tweede rij plaatsen, heeft Nissan gekozen voor een verschuifbare en verstelbare achterbank, zodat de gebruiker de auto kan aanpassen aan zijn voorkeuren. De optionele derde rij heeft een dubbele kantelfunctie, waardoor de stoelen geheel plat zijn neer te klappen. Tegelijkertijd is er voldoende hoofd- en voetenruimte.

De beenruimte op de tweede rij behoort tot de beste in zijn klasse dankzij de langere wielbasis en het nieuwe design van de voorstoelen, met uitsparingen in de rugleuning.

De beide voorstoelen zijn opnieuw ontworpen voor maximaal comfort. Als extra is de Comfort-stoel ontwikkeld, die extra steun biedt aan de ruggengraat, voor verbeterde doorbloeding om vermoeidheid op langere reizen te voorkomen.

Innovatieve bergruimte
De veelzijdigheid van het vorige model wordt overtroffen door de nieuwe X-TRAIL, dankzij de slimme dubbele laadvloer die op diverse manieren te gebruiken is. In totaal zijn negen indelingen mogelijk. De laadruimte is in te delen in een onderste en een bovenste vak. De verstelbare laadvloer kan tien kilo dragen in de hoogste positie en 75 kilo in de middelste positie. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld makkelijk een kinderwagen meenemen en erboven andere, lichtere spullen opbergen.
De toegankelijkheid van de laadruimte is beter dan ooit dankzij de automatische achterklep, die op afstand bedienbaar is.

Technologie
De connectiviteit van de nieuwe Nissan X-TRAIL is optimaal dankzij het NissanConnect-navigatie- en entertainmentsysteem. Dit systeem levert Nissan ook in de nieuwe Qashqai. De bestuurder profiteert verder van een omvangrijke reeks veiligheidsvoorzieningen die samen het Nissan Safety Shield vormen. De nieuwe generatie NissanConnect biedt nu smartphone-connectiviteit, zodat de bestuurder verbonden blijft met de wereld om zich heen. Er zijn allerlei apps ontwikkeld voor muziek, sociale netwerken, entertainment en reizen. Het gebruik is eenvoudig dankzij de 7-inch touchscreen.

De nieuwe satellietnavigatie biedt ook GoogleTM, zodat de bestuurder informatie kan opvragen over het weer, de locatie van tankstations, hotels, restaurants etc. De populaire Send-to-Car-functie maakt het mogelijk thuis een route te plannen en die vervolgens door te sturen naar NissanConnect.

Het instrumentenpaneel is uitgerust met een 5-inch TFT-kleurenscherm met twaalf grafische informatiefuncties. De bestuurder krijgt informatie als waarschuwingen, de gemiddelde snelheid, navigatieaanwijzingen, muziek, verkeersbordherkenning, tips om zuiniger te rijden en de verdeling van de aandrijfkrachten bij het gebruik van de vierwielaandrijving.

Parkeren is met de nieuwe Nissan X-TRAIL gemakkelijker dan ooit. Het Nissan Intelligent Park Assist meet de beschikbare parkeerruimte voor fileparkeren. Daarna stuurt het systeem de auto zelf in het parkeervak. De bestuurder hoeft alleen maar zelf naar voren en naar achteren te rijden. Parkeren in een vak haaks op de rijrichting gaat trefzeker dankzij de Around View Monitor. Die geeft een nauwkeurig beeld van de ruimte rondom de auto, alsof de bestuurder van enige hoogte de situatie overziet.

De nieuwe X-TRAIL is voorzien van led-dagrijverlichting. De luxere versies zijn daarbij ook uitgerust met led-koplampen voor dimlicht en grootlicht. De nieuwe koplampen produceren een witter licht dan xenonlampen en verbruiken vijftig procent minder energie.

Nissan Safety Shield is de naam voor een serie voorzieningen die zorgen voor extra veiligheid. Onderdelen hiervan zijn Forward Emergency Braking, Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Moving Object Detection en High Beam Assist.

ALL MODE 4×4-i
De nieuwe X-TRAIL is voorzien van het elektronisch gestuurde 4WD-systeem ALL MODE 4×4-i. De bestuurder bedient de techniek met een handige draaiknop op de middenconsole en kan kiezen voor 2WD, Auto en Lock voor permanente vierwielaandrijving.

Met de keuzeknop in de stand Auto bepaalt het aandrijfsysteem zelf de verdeling van het koppel tussen de voor- en achterwielen. De computer verwerkt de gegevens van de mate waarin gas gegeven wordt, het toerental en het koppel om te voorspellen of de wielen grip verliezen. Indien nodig wordt de koppelverdeling tussen de voor- en achterwielen aangepast. Dit gebeurt bij snelheden tot 80 km/uur. Bij hogere snelheden reageert het systeem op wielspin door aandrijfkrachten naar de achterwielen te dirigeren, zodat de tractie wordt hersteld. Voor veeleisende omstandigheden bij lage snelheden zorgt de optie “Lock” voor permanente vierwielaandrijving.

Active Ride Control controleert het wegdek op grote oneffenheden en past de demping aan om daarop te anticiperen. Het onderstel kan daardoor oneffenheden beter verwerken en de bestuurder ervaart optimale controle.

Verder is de X-TRAIL uitgerust met Hill Start Assist. Dit systeem maakt gebruik van ESP om te signaleren dat de auto wegrijdt op een helling. Als de auto schuin staat, worden de remmen geactiveerd op alle wielen voor maximaal twee seconden of totdat binnen die tijd het gaspedaal wordt gebruikt. Op het dashboard is zichtbaar of Hill Start Assist actief is.

De nieuwe aandrijflijn van de X-TRAIL biedt enerzijds de fameuze off-roadkwaliteiten van zijn voorganger, en zorgt anderzijds voor een lager verbruik en minder emissie. De Nissan X-TRAIL is bij zijn introductie leverbaar met een geavanceerde dCi 130 turbodieselmotor met naar keuze twee- of vierwielaandrijving. Kopers van de 2WD-versie kunnen kiezen voor Nissans XTronic-automaat. De 1.6 DIG-T turbobenzinemotor (120 kW) wordt in de loop van 2015 aan het aanbod toegevoegd.
Nissan biedt voor de X-TRAIL de keuze uit een handmatig te bedienen zesversnellingsbak en een nieuwe XTronic (alleen 2WD). De XTronic-transmissie levert een soepele, natuurlijke rijervaring. In tegenstelling tot klassieke CVT’s simuleert de nieuwe versie tijdens stevig accelereren een overbrenging in voelbare stappen zoals bij andere automatische transmissies. Bij rustiger rijden zijn de overgangen veel subtieler voor een soepele versnelling. Daarmee biedt de nieuwe XTronic het beste van beide: zowel kracht als comfortabel raffinement.