Cobra voor Jeep Grand Cherokee

De 2011 Jeep Grand Cherokee is een behoorlijk succes, tenminste in het thuisland. Maar ook in Europa blijkt de nieuwe Amerikaan een kwalitatief goede auto die stiller, zuiniger en capabeler is dan zijn voorganger. Reden voor Cobra Technology & Lifestyle om een accessoireprogramma voor de Jeep te maken.

Om de auto een interessanter uiterlijk te geven en parkeerschades te voorkomen zijn elementen uit roestvrij stalen buis gemaakt. Er zijn twee varianten. In het ene geval is een pushbar uit 60mm dikke buis gemaakt, waaraan ook mistlampen kunnen worden gehangen. Uiteraard is deze energie-absorberend. Bovendien kan de pushbar gemonteerd worden zonder extra papierwerk (zoals de TüV in Duitsland), omdat hij Europees goedgekeurd is.

De foto hierbij toont de andere variant, namelijk een zogenaamd CITYGUARD® front element. Ook dit is uit RVS buis gemaakt, maar zit onder de standaard bumper. Ook de zijkanten van de auto kunnen ‘bebuisd’ worden. Deze buizen zijn maar liefst 80mm en hebben geïntegreerde steps.

Wat ons betreft zitten al die buizen een beetje laag. Maar goed, de meeste mensen zullen hun Grand Cherokee niet in het terrein gebruiken. Als u dat wel van plan bent, dan kunnen we de bijbehorende Cobra velgen ook niet aanraden. Deze 20 inch modellen zijn te voorzien van 275/40 R 20 banden.

Een gedachte over “Cobra voor Jeep Grand Cherokee”

Reacties zijn gesloten.