Cobra accessoires voor GLK

Cobra Technology & Lifestyle heeft accessoires uitgebracht voor de nieuwste modellen SUV’s en softroaders zoals de Mercedes-Benz GLK en de Citroën Aircross. Het meest opvallend is een A-bar met een diameter van 60 millimeter. deze grote buis voorop de auto is uiteraard energie-absorberend en elastisch opgehangen, in lijn met de nieuwste regels voor voetgangersveiligheid.

Wij vinden bijgaande CITYGUARD bescherming er wat beter uitzien. Het Cobra CITYGUARD voorste element is gemaakt van roestvrij staal met een buisdiameter van 48 millimeter en wordt bevestigd onderaan de normale bumper. Het element biedt bescherming tegen kleine schades zoals tegen een stoeprand aanrijden. Handig voor in de stad, maar natuurlijk niet voor in het terrein. Daar wordt het gebrek aan grondspeling alleen maar groter.

Dat geldt eigenlijk ook voor de zijbuizen. Deze zijn altijd gemaakt van 80 millimeter buis en beschikken over instaphulpen voor de passagiers. Volgens Cobra beschermen ze het voertuig in off-road situaties, maar dat betwijfelen we toch.

Voor wie nog meer luxe en uitstraling wiel zijn er de Cobra Technology & Lifestyle Sahara velgen in de maat 8.5Jx20. Het zijn lichtgewicht velgen uit één stuk met acht dubbele spaken en diefstalbescherming. Ze zijn geschikt voor banden in de maat 255/40 R 20 voor een lekker dik uiterlijk.

Alle Cobra Technology & Lifestyle accessoires beschikken over 24 maanden garantie.