Chevy Tahoe en GMC Yukon blijven groot

GMC Yukon Denali 2015De Amerikaanse ikonen Chevrolet Tahoe/Suburban en hun broers GMC Yukon/Yukon XL blijven in Amerika populair. De gigantische SUV’s zijn populair bij gezinnen met veel kinderen en spullen en bij hen die caravans, boten of paardentrailers trekken. Bovendien zien we de Tahoe en Yukon vaak ingezet voor VIP vervoer, als alternatief voor een limousine dus.

Voorheen waren deze SUV’s heel gemakkelijk te maken door als het ware een dak op een pickup truck te zetten. Maar tegenwoordig zijn de meeste uiterlijke elementen anders dan die van de Chevrolet Silverado of GMC Sierra. Voor het modeljaar 2015 (ja, de Amerikanen denken vooruit!) lijken de SUV’s nog groter dan ze al waren. Dat komt door de enorme grilles, de nieuwe armaturen en het nog strakkere plaatwerk. Er zitten ook Xenon lampen en LED dagrijverlichting in en verder vallen de 20 inch velgen op. U kunt ook 18 en 22 inch krijgen.

GMC Yukon 2015Niemand zal het zuinige auto’s noemen, maar de stroomlijn is iets verbeterd en bepaalde onderdelen zijn nu zelfs van aluminium gemaakt. General Motors monteert daarnaast haar EcoTec3 motoren (die weer uit de pickups komen). De Chevy Tahoe en de nog grotere Suburban krijgen voor modeljaar 2015 alleen een 5,3 liter V8 met 355 pk en een zestraps automaat. De nieuwe Yukon en Yukon XL krijgen dezelfde motor, terwijl de Yukon Denali uitvoering mag beschikken over een 6,2 liter V8 met 420 pk.

Nieuw zijn geheel plat te vouwen stoelen voor de tweede en derde zitrij en (nog) meer binnenruimte. Op het gebied van elektronica spelen de zwaargewichten netjes mee, met forward collision alert, lane departure warning, rear cross-traffic alert, en een met vibraties waarschuwende stoel die Safety Alert Seat heet.