Chevrolet Trailblazer vernieuwd

Chevrolet’s middelgrote SUV, de TrailBlazer, maakte haar wereldwijde debuut bij de opening van de Dubai International Motor Show in het Midden-Oosten. De Trailblazer gaat over de hele wereld verkocht worden.

De robuuste SUV is een echte zevenzitter en daarmee geschikt voor Amerikanen, maar ook voor kinderrijke Nederlandse gezinnen. Hij ziet er lekker momdern uit, maar is nog steeds gebaseerd op een pick-up truck: de Chevrolet Colorado.

Qua specificaties hebben we hoop. De auto is standaard voorzien van vierwielaandrijving en beschikt over GM’s nieuwe 2,8-liter Duramax turbodiesel. De turbocompressor met variabele geometrie zorgt voor een optimale combinatie van prestaties en brandstofverbruik.

Volgens Brad Merkel, GM’s wereldwijde executive voor middelgrote vrachtwagens en SUV’s, biedt de nieuwe TrailBlazer de kracht, het ontwerp, het vermogen en de verfijning die nodig zijn om te concurreren met ’s werelds beste off-road voertuigen. Ahum, die uitspraak laten we graag voor Brad.

Stoer uiterlijk

Van buiten toont de Chevrolet TrailBlazer ontegenzeggelijk groot en stoer. De hoge zijlijnen maken het voertuig massief. Ook de hoog gemonteerde koplampen met dubbele projectoren werpen een redelijk agressieve blik op de rest van de wereld.

De auto op de foto is voorzien van een Tri-coat parelmoerwitte lak en geïntegreerde LED verlichting voor en achter. De SUV staat hier op 20 inch aluminium velgen.

Interieur – Ruim, geraffineerd en flexibel

Met een vloeiende dashboard, geïntegreerde middenconsole, en het kenmerkende Chevrolet dual cockpit design combineert het interieur van de nieuwe TrailBlazer autokenmerken met de stoerheid van een echte SUV. Het zevenzits interieur is flexibel, want de zittingen zijn gemakkelijk neerklapbaar. De derde zitrij is er overigens niet alleen voor de kleintjes. Volgens de fabrikant is het een echte derde zitrij, waar ook volwassenen comfortabel kunnen zitten op lange reizen.

In het interieur vinden we verder:

  • Een dakconsole met airconditioning en onboard infotainment;
  • Geïntegreerde opklapbare armleuningen met bekerhouders;
  • Een vlakke vloer vanaf de voorste rij naar achteren wanneer alle stoelen plat zijn gevouwen;
  • USB en Bluetooth-connectiviteit.

3 gedachten over “Chevrolet Trailblazer vernieuwd”

Reacties zijn gesloten.