BRABUS politieauto voor Dubai

brabusdubai1Voor ‘educatieve doeleinden’ beschikt de politie van Dubai sinds kort over een getunede Mercedes G, en wel in de vorm van een BRABUS B63S – 700 WIDESTAR met V8 biturbomotor. Dit onder het motto ‘TUNE IT! SAFE!’.

De BRABUS is gebaseerd op een Mercedes-Benz G 63 AMG, een auto die wat ons betreft geen tuning meer nodig heeft. Maar als je ‘m gratis krijgt en de benzine toch niets kost (onze aannamen), dan kun je best met een 700 pk monster rondrijden. De topsnelheid van de ‘zeecontainer’ wordt daarmee 240 km/u en een sprint naar 100 wordt afgelegd in een indrukwekkende 4,9 seconden. De 23 inch BRABUS “Platinum Edition” monoblock gesmede velgen lijken wat onconfortabel, maar gelukkig is er het BRABUS Dynamic Ride Control systeem om dat weer goed te maken. Voor meer informatie over het TUNE IT! SAFE! programma kunt u kijken op www.tune-it-safe.ae.

brabusdubai2De auto is verder voorzien van een eigen voor- en achterbumper, WIDESTAR fender flares, LED side step verlichting, een dakspoiler, een sportuitlaat en een aangepast interieur.