BMW X6 krijgt facelift

De BMW X6 is vernieuwd. De SAV (Sports Activity Vehicle) is uiterlijk bijgeschaafd en er is nog meer luxe voorhanden. Voor dat uiterlijk moet u wel goed kijken. Op foto’s valt het nieuwe uiterlijk nog op, maar eenmaal in het straatverkeer zal alleen een hardcode carspotter het verschil met het vorige model merken. Aan de voorkant zijn de mistlampen nu in een mat aluminiumkleurig kader gevat en de grille staat ietsje anders. Achteraan zijn nieuwe LED lampen gemonteerd. Verder zijn nieuwe lakkleuren te bestellen: Marrakesh bruin metallic, Orionzilver en Midnight blauw metallic.

Uitrusting
Als een alternatief voor de standaard Xenon koplampen kan de BMW X6 nu worden uitgerust met adaptieve LED koplampen. Deze stralen een helder wit licht uit en bevatten driedimensionaal vormgegeven ringen die een verwijzing zijn naar de koplampringen van weleer – ook bekend onder de naam Angel Eyes. Ook de achterlichten gebruiken nu LED technologie en benadrukken de breedte en sportiviteit van het voertuig.

19 inch lichtmetalen velgen zijn standaard, het topmodel krijgt 20 inch velgen in Y-spaakontwerp. Het eveneens standaard Nevada leder is nu verkrijgbaar in vermiljoenrood. Ook nieuw is een nieuwe nappalederen kleur, namelijk ivoorwit. In plaats van de standaard twee zitplaatsen achterin is een achterbank leverbaar, hoewel wij ons niet kunnen voorstellen dat veel mensen met zijn vijven in deze auto rijden.

Motoren
De xDrive 30d is vanaf voorjaar 2012 te bestellen met een AdBlue systeem en NOx katalysator. Hierdoor voldoet de dieselbeul aan de EU6-norm. De xDrive 50i beschikt over een 4,4 liter V8 met 400 pk. Een X6 xDrive 35i gebruikt de bekende zescilinder in lijn benzinemotor, in deze uitvoering met 300 pk.

M Sport Edition
De X6 modellen zijn optioneel verkrijgbaar in een M Sport Edition, in elk geval in landen als Duitsland en de Verenigde Staten. Dit pakket bestaat onder meer uit 20 inch M-velgen, LED lampen, sportstoelen en Alcantara. Maar ook kan de motor worden opgevoerd, waardoor de xDrive35i 315 krijgt en de xDrive50i 440 pk. Ook het koppel gaat daarbij iets omhoog.

X6 M50D
Nieuw is een hoogvermogende diesel met 381 pk bij 4.400 tpm en een koppel van maar liefst 740 Nm. De zelfontbrander snelt daarmee van 0-100 km/h in 5,3 seconden. De topsnelheid is afgeregeld op 250 km/h. Echt zuinig is dit monster natuurlijk niet met een  gemiddeld verbruik van 7,7 liter per 100 kilometer.

2 gedachten over “BMW X6 krijgt facelift”

Reacties zijn gesloten.