Besparen op je SUV autoverzekering

BMW X6 2014SUV is de afkorting voor Sports Utility Vehicle. Het is een luxe personenauto met vierwielaandrijving.

Door verschillende kenmerken van een SUV, heb je als eigenaar van deze auto vaak te maken met hoge lasten.

Met het vergelijken van autoverzekeringen kun je hier gemiddeld € 200 op besparen.

Autoverzekeringspremie SUV
De maandelijkse premie van een autoverzekering is voor iedereen verschillend. De premie wordt namelijk berekend aan de hand van verschillende factoren. Onderstaande factoren zijn enkele factoren die van belang zijn als je in het bezit bent van een SUV:

Gewicht van de auto
Het gewicht van je auto geeft verzekeraars een indicatie voor het risico op schade. Hoe zwaarder de auto, hoe hoger het risico. SUV’s zijn vaak zwaarder van gewicht waardoor de premie iets hoger kan komen te liggen. Het gewicht kan echter bij iedere SUV flink verschillen.

Beveiliging
Er bestaan vijf verschillende beveiligingsklassen. Deze klassen geven weer hoe je auto tegen diefstal is beveiligd. De meeste auto’s hebben tegenwoordig minimaal beveiligingsklasse 1. Bij SUV’s en dure auto’s stellen verzekeraars vaak de voorwaarde dat je beveiligingssysteem door de SCM moet zijn gecertificeerd. Met een betere beveiliging van je SUV, schat de verzekeraar het risico op diefstal lager in. Dit is gunstig voor de premie van je verzekering.

Dagwaarde
De dagwaarde, en soms de nieuwwaarde, wordt door verzekeraars gebruikt om te bepalen hoe hoog de kosten bij schade zijn. Bestuurders van een auto met een lagere dagwaarde betalen vaak een lagere premie dan bestuurders van en auto met een hogere dagwaarde. SUV’s hebben vaak een relatief hoge nieuwwaarde, maar door de hoge kosten verliest de SUV meestal wel dagwaarde.

Autoverzekeringen vergelijken
Bovenstaande factoren laten zien dat de premie voor SUV’s in sommige gevallen hoger kan liggen dan de premie voor minder luxe personenauto’s. Door autoverzekeringen te vergelijken, vind je echter eenvoudig de meest voordelige autoverzekering voor jouw situatie.

Je kan je autoverzekering vergelijken op vergelijkingswebsites als Autoverzekering.nl of Overstappen.nl. Kies de autoverzekering die het beste bij je past en sluit deze direct online af. Accepteert de autoverzekeraar je aanvraag? Dan kun je gelijk verzekerd de weg op met je SUV.