Bentley SUV komt er

Bentley SUV tekeningBentley heeft bevestigd dat ze verder gaan met de ontwikkeling van de eerder op autoshows getoonde SUV. Hij werd ongeveer unaniem als lelijk bestempeld. Maar op een tekening als hiernaast, en van achteren, valt het misschien nog mee. Belangrijker dan de buitenkant is wellicht de binnenkant. Want het wordt natuurlijk een extreem luxe auto. Champagne, anyone?

Bentley is onderdeel van het Volkswagen concern. De bekendmaking werd dan ook gedaan door zowel Dr. Wolfgang Schreiber, Bentley’s topman, als Dr. Martin Winterkorn van Volkswagen Group. Ook de Britse premier was present, voornamelijk omdat de productie niet overzee plaatsvindt maar gewoon in Crewe. Dat levert meer dan 1,000 banen op en zorgt voor een investering van meer dan £800 miljoen in Engeland.

De Bentley SUV moet de krachtigste auto in zijn soort worden. Dat kan ook wel lukken als ze de motoren van de Continental GT erin stoppen. Dat zijn een twin-turbo W12 met zo’n 600 pk en een 4.0-liter twin-turbo V8 met 500 pk. Beide zijn momenteel gekoppeld aan een achtttraps automaat. Oh ja, en vierwielaandrijving. Maar dat had de Continental GT ook al. Nieuw is het idee om een plug-in hybride toe te voegen. Geen idee wie van de doelgroep dat zal interesseren.