AutoRAI 2011 staat voor de deur

AutoRAI staat voor de deur. Over 3 weken kunt u weer volop genieten van indrukwekkende primeurs, live demo’s en vooral ook heel veel automerken. Daarnaast kunt u voor het eerst ook in de buitenlucht genieten van maar liefst 5.000m² autoplezier!

4×4 rijden
U kunt in het AutoRAI Buitenpark kennis maken met hybride- en elektrische voertuigen, zelf een auto aan de stroom leggen en vervolgens rijden met de demo’s. Een andere bijzondere ervaring is terreinrijden met een 4×4 of SUV. Er komt een uitdagend parcours te liggen waarop offroaders hun hart kunnen ophalen! Ook motorrijden behoort tot de mogelijkheden. Onder het motto ‘Try the Bike’ kunt u zélf opstappen! Leren omgaan met slippende auto’s doet u achter het stuur op de slipmat bij Bleekemolens Race Planet.

Aanwezig
Automerken die in ieder geval aanwezig zijn tijdens AutoRAI 2011 zijn in alfabetische volgorde:
Abarth, Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Burton, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Corvette, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls Royce, Saab, Seat, Skoda, Smart, Volkswagen, Volvo en Westfield.
Deze lijst is mogelijk verder aangevuld wanneer u dit leest.

Indrukwekkende Special Events
Naast het complete overzicht van alle actuele modellen en prototypes mogen de bezoekers van de AutoRAI 2011 ook rekenen op een aantal indrukwekkende Special Events. Liefhebbers van zeldzame oldtimers kunnen hun hart ophalen in het Klassieker Paviljoen. Voorafgaand aan de beurs kunnen zij zelfs mede bepalen (via www.autorai.nl) welke auto’s zij het liefst op de beurs willen zien. In het Holland Paviljoen is van alles te zien op autogebied waar Nederland trots op kan zijn, onder meer op de stand van Carros Magazine. Ook is er ditmaal weer een zinderende Supercar Paddock van Autovisie: groter en spraakmakender dan ooit, ter gelegenheid van het 55-jarige jubileum van het autoblad.

GoMotor: uitgebreid, uitnodigend, uitdagend!
Na de enthousiaste reacties in 2009 keert ook GoMotor terug: het gemotoriseerde tweewielerevent als onderdeel van AutoRAI 2011. Met een groot aantal aangemelde motormerken, samen het overgrote deel van de motormarkt, zet de beurs ook met GoMotor een uitgebreid, uitnodigend en uitdagend overzicht neer. De bezoeker kan gericht op zoek gaan naar de motor van zijn dromen, omdat de motoren worden gepresenteerd per marktsegment. Of het nu een toermotor, een sportmotor, een chopper of een offroader is, elk segment toont in één oogopslag wat de afzonderlijke merken op de verschillende gebieden in huis hebben. Scooters vormen eveneens een belangrijk onderdeel van GoMotor en hebben daarom hun eigen platform in de GoMotor-hal.

Net als in 2009 kunnen op het buitenterrein ook mensen zonder rijbewijs op de motor stappen, onder het motto ‘Try the Bike’. Hiermee is GoMotor een compleet evenement, dat aansluit op de interesse van een groot deel van de AutoRAI-bezoekers.

Toegang en bereikbaarheid
AutoRAI vindt plaats van woensdag 13 tot en met zaterdag 23 april 2011. De openingstijden zijn doordeweeks van 12.00 tot 22.00 uur. Avondkaarten (geldig vanaf 17.00 uur) zijn verkrijgbaar met 30% korting op de normale toegangsprijs. In het weekend is de beurs geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis met een volwassene mee naar AutoRAI.

Amsterdam RAI beschikt over ruime parkeergelegenheid in en rondom het complex. De organisatie van de AutoRAI adviseert bezoekers echter om gezien de verwachte drukte zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. In samenwerking met NS geldt er tijdens de AutoRAI 2011 een speciaal tarief van € 17,50 per retour vanaf elk NS-station in Nederland naar Amsterdam RAI.