Audi Q7 komt als plug-in hybride

Audi Q7 verkrijgbaar als plug-in hybridDe nog niet eens in Nederland gesignaleerde Audi Q7 zal ook als e-tron quattro verkrijgbaar zijn. En volgens ons heeft Audi daarmee een heel sterk ijzer in het vuur. De Audi Q7 e-tron quattro wordt de eerste plug-in hybride ter wereld met zescilinder dieselmotor en quattro-aandrijving. Volgens de officiële Europese meetmethode voor verbruik en uitstoot heeft de Q7 e-tron quattro slechts 1,7 liter diesel per 100 km nodig en is zijn CO2-uitstoot minder dan 50 gram per kilometer. De 17,3 kWh sterke lithium-ion accu is goed voor een elektrische actieradius van 56 kilometer.

De 3.0 TDI in de Audi Q7 e-tron quattro levert 190 kW (258 pk) en de in de achttraps tiptronic geïntegreerde elektromotor komt tot 94 kW. Het systeemvermogen bedraagt 275 kW (373 pk) en het systeemkoppel 700 Nm. Daarmee kan de Audi Q7 PHEV in 6,0 seconden van 0 naar 100 km/h. De puur elektrische acceleratie van 0 naar 60 km/h is in 6,1 seconden achter de rug.

Zuinig en schoon rijden zijn mooi meegenomen, maar ook het comfort is niet vergeten. De Q7 e-tron quattro is de eerste plug-in hybride met een warmtepomp aan boord. Deze zorgt ervoor dat de verwarming en airconditioning energiezuiniger werken. Bovendien is interieurvoorverwarming en -voorventilatie in deze klimaatregeling inbegrepen. De bediening daarvan gaat heel gemakkelijk via een app.